RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jurassic Park-forfatter i storm

Sist oppdatert:
Millionforfatteren Michael Crichton tirrer klimaforskerne med sin nye thriller «State of Fear». Boken, som både er en thriller og debattinnlegg, mener frykten for global oppvarming er overdrevet.

Michael Crichton, som står bak bøker som «Jurassic Park», har ertet på seg klimaforskerne ved å utvide sin siste thriller «State of Fear» med en rekke fotnoter og et helt eget tillegg der han gjør sine meninger om global oppvarming kjent.

Miljøvernskurk
Crichton står på den siden som mener frykten for en global oppvarming er overdrevet. At skurken i boken er en miljøvernforkjemper som lurer til seg penger ved å spre skremselspropaganda og starte menneskeskapte katastrofer, blir heller ikke spesielt godt mottatt.

Timingen for bokslippet er imidlertid glimrende nå som store klimakonferanser er rett rundt hjørnet. «State of Fear» gikk rett til topps på amerikanske bestselgerlister.

Tas til inntekt for republikanerne
Crichton, som er blitt mangemillionær på sine bøker og filmavtaler, påstår hans meninger ikke er politiske. selv om de sammenfaller sterkt med Bush-administrasjonens holdninger til klimaendringene. Sikkert er det imidlertid at fremtredende republikanske senatorer allerede har tatt boken og Crichton til inntekt for sine synspunkter, melder AFP.

- Dette er den sanne historien, sier senator James Inhofe.

Noen av forskerne Michael Crichton brukte for å danne seg en bakgrunn for thrilleren, sier at deres forskning er blitt vridd på og omskapt til «science fiction».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere