RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jurist anmeldt for trygdesvindel

Oslo (NTB): En nyutdannet jurist som inntil nylig jobbet som advokatfullmektig i Nord-Norge, er anmeldt av Nav for omfattende trygdesvindel i studietiden.

Å studere på heltid, samtidig som man hever dagpenger som arbeidsledig, er i strid med regelverket og anses som bedrageri av Nav. For få dager siden ble den juristutdannede trygdemottakeren anmeldt til politiet av Nav slik etaten rutinemessig gjør når den avdekker saker av denne typen. Totalt dreier det seg trolig om mer en halv million kroner, skriver Aftenposten.

Anmeldelsen omfatter både grovt bedrageri og falsk forklaring, for å ha tilbakeholdt informasjon, med en samlet strafferamme på inntil seks års fengsel.

Mannen det gjelder har avsluttet utdannelsen og skal inntil nylig ha vært i jobb som advokatfullmektig ved et advokatkontor i en nordnorsk by. Forholdet han er anmeldt for ligger noen år tilbake i tid, men skal ha pågått over flere år.

- Vår erfaring er at saker av denne typen blir høyt prioritert av politiet. Høyesterett har også slått fast at strafferammen skal være høy i slike saker. Ved bedragerier over 70.000 kroner vanker det ubetinget fengsel. Og i gjennomsnitt ligger summene på rundt 90.000 kroner. Det betyr at mange av dem som blir tatt, havner bak lås og slå, sier Magne Fladby, direktør for Nav innkreving og kontroll. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere