Gå til sidens hovedinnhold

Jurist tiltalt for vold med vinflaske

Krangel om bord i lystbåter ved Bryggen i Bergen endte med arrest og legevaktbesøk etter 17. mai-feiringen.

Nå er en profilert jurist tiltalt for vold med vinflaske, skriver Bergensavisen.

«Travel natt for politiet i Hordaland. Etter midnatt er det loggført 13 legemskrenkelser og 23 meldinger om ordensforstyrrelser.», meldte politiet til pressen 18. mai.

En av de mest alvorlige voldsepisodene skjedde ved Bryggen like etter midnatt. Der ble det meldt om høylytt krangel fra to båter som lå fortøyd utenfor Julehuset.

Blødde kraftig fra hodet
En mann blødde kraftig fra hodet. Han ble fraktet til legevakten. Politiet arresterte en mulig gjerningsmann. Han er mistenkt for å ha brukt en ølflaske som slagvåpen, fortalte politiet.

Nå viser det seg at den tiltalte er en kjent strafferettsjurist og offeret en entreprenør.

I slutten av august i år tok politiet ut tiltale mot juristen for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter.

Av tiltalen fremgår det at tiltalte «i en båt ved Bryggen slo NN i hodet med en vinflaske slik at NN fikk et fire centimeter langt kutt i hodet som ble sydd med fire sting».

Kastet på glattcelle
Juristen ble arrestert og kastet på glattcelle like etter hendelsen noen få minutter over midnatt natt til 18. mai.

BA har onsdag forsøkt å komme i kontakt med juristen, uten hell. Hans forsvarer har ikke sett et dokument i saken og har ingen kommentarer til tiltalen.

Politiet gikk først ut og opplyste om slag med ølflaske, men i tiltalen er det oppgitt at slagvåpenet var en vinflaske.

Risikerer ubetinget
Glassflalsker regnes uansett som særlig farlig redskap, og juristen risikerer rundt fem måneders ubetinget fengsel dersom han blir funnet skyldig.

Etter det BA får opplyst erkjenner tiltalte seg ikke straffskyldig, og saken kommer opp for en medomsrettssak for Bergen tingrett med full bevisførsel ut på nyåret.

Les flere saker i Bergensavisen

Reklame

Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus