*Nettavisen* Nyheter.

Jusseksperter: Navarsete brøt ikke loven

Oslo (NTB-Alexander Vestrum): Sp-leder Liv Signe Navarsete var ikke i nærheten av å bryte loven da hun forsøkte å påvirke veibyggingen i hjemkommunen. Det mener jussprofessorene Eivind Smith og Jan Frithjof Bernt.

09.01.14 07:29

De to sier til Klassekampen at det er helt unødvendig at saken kommer opp for Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, slik Frp, Høyre og Venstre har varslet.

- Inhabilitetsproblematikken kommer overhodet ikke inn, fordi hun ikke opptrådte som statsråd, men som vanlig politiker i en sak utenfor hennes eget ansvarsområde, klart nok ut fra et lokalpolitisk engasjement, sier Jan Frithjof Bernt, som er professor ved Universitetet i Bergen.

Samferdselsdepartementet og Statens vegvesen ønsket at den nye traseen på europavei 16 gjennom Lærdal skulle legges som vei, en vei som ville kommet til å gå 300 meter unna huset til Navarsete.

En uke før den rødgrønne regjeringen gikk av tok Navarsete kontakt med miljøvernminister Bård Vegar Solhjell med ønske om å legge veien i tunnel. Solhjell behandlet saken som en innsigelsessak og avgjorde at veien skal legges i tunnel. Dette ga ifølge NRK en ekstraregning på 400 millioner kroner. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.