RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jusseksperter: Navarsete brøt ikke loven

Sist oppdatert:
Oslo (NTB-Alexander Vestrum): Sp-leder Liv Signe Navarsete var ikke i nærheten av å bryte loven da hun forsøkte å påvirke veibyggingen i hjemkommunen. Det mener jussprofessorene Eivind Smith og Jan Frithjof Bernt.

De to sier til Klassekampen at det er helt unødvendig at saken kommer opp for Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, slik Frp, Høyre og Venstre har varslet.

- Inhabilitetsproblematikken kommer overhodet ikke inn, fordi hun ikke opptrådte som statsråd, men som vanlig politiker i en sak utenfor hennes eget ansvarsområde, klart nok ut fra et lokalpolitisk engasjement, sier Jan Frithjof Bernt, som er professor ved Universitetet i Bergen.

Samferdselsdepartementet og Statens vegvesen ønsket at den nye traseen på europavei 16 gjennom Lærdal skulle legges som vei, en vei som ville kommet til å gå 300 meter unna huset til Navarsete.

En uke før den rødgrønne regjeringen gikk av tok Navarsete kontakt med miljøvernminister Bård Vegar Solhjell med ønske om å legge veien i tunnel. Solhjell behandlet saken som en innsigelsessak og avgjorde at veien skal legges i tunnel. Dette ga ifølge NRK en ekstraregning på 400 millioner kroner. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere