Marthinussen som er professor i formuesrett ved Universitetet i Bergen, sier til Adresseavisen at de fleste andre i pendlerboligsakene har fortalt hvor de bor, og mener at Hansen-saken skiller seg ut.

Les også: Stortingspresident misforstod seg unna skatt på gratis bolig for 450.000 kroner (Nett på sak: Sjefredaktør Gunnar Stavrum)

Det var tirsdag kveld at Adresseavisen skrev at Eva Kristin Hansen kan ha fått pendlerbolig av Stortinget i strid med reglene. Hansen bodde fra 2014 sammen med sin mann i Ski utenfor Oslo, men leide samtidig en hybel i Trondheim som hun oppga som adresse. Ski er for nært Stortinget til å gi rett til pendlerbolig. Aftenposten har allerede tidligere i høst hatt en rekke avsløringer om at stortingspolitikere ikke har fulgt reglene for pendlerboliger.

– Det er det groveste jeg har sett i sakene rundt pendlerbolig, sier Marthinussen.

Stortingspresidenten beklaget på onsdag at hun ikke hadde sjekket regelverket grundig. Til flere medier var hun helt klar på at hun ikke trekker seg som stortingspresident. Hansen hevder at hun trodde hun opererte innenfor regelverket, og stortingsdirektør Marianne Andreassen har allerede sagt at de tror på Hansens forklaring og dermed gjør de ikke noe mer med denne saken.

– Disse sakene ligger tilbake i tid, og spørsmålet om disse tidligere tildelingene av pendlerbolig vil ikke bli fulgt opp av administrasjon. Det er derfor ikke snakk om noen særbehandling av saken til Eva Kristin Hansen.

Les også: Endte i fengsel etter Nav-regelbrudd: – Hjelper ikke å si at jeg misforstod

– Ut fra det regelverket som foreligger, og de forklaringene som er gitt, har vi vurdert at vi ikke har noe grunnlag for å iverksette reaksjoner overfor representantene som det gjelder. Også forut for saken om stortingspresidentens pendlerleilighet har dette vært kommunisert i mediene, sier Andreassen til NTB.