RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Justerer ned USA-vekst(Ny)

Sist oppdatert:
Det endelig anslaget for veksten i USAs økonomi i første kvartal ble klart lavere enn ventet og tidligere rapportert
Det viser tall fra det amerikanske handelsdepartementet fredag.

Det endelige bruttonasjonalproduktet viser at den amerikanske økonomien vokste med 3,9 prosent i første kvartal. Det er klart under estimatet blant økonomene på 4,4 prosent.

Det er også lavere den første revisjonen av BNP-tallet tidligere i vår, hvor BNP-veksten ble satt til 4,4 prosent.

Det endelige veksttallet gjenspeiler trenden den amerikanske trenden har sett siden rekord veksten på 8,2 prosent i tredje kvartal i fjor. i fjerde kvartal endte BNP-veksten på 4,1 prosent, og faller nå videre til 3,9 prosent.

Av de underliggende komponentene er det spesielt forbrukernes kjøp av varige goder som har sviktet i årets tre første måneder. Slike kjøp falt med 3,7 prosent i første kvartal i tillegg har næringslivets investeringer svakere vekst enn i de to foregående kvartalene.

Det som bidrar mest til å holde veksten opp et økning i de offentlige utgiftene, spesielt på føderalt nivå og forsvarskostnadene. De økte med henholdsvis 8,5 og 13,2 prosent i første kvartal, mot 0,7 og 3 prosent i fjerde kvartal i fjor.

Den største endringen i forhold til det midlertidig BNP-anslaget for første kvartal er et økende handelsunderskudd og lavere privat forbruk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere