RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Rederiforbundet/NTB Scanpix)

Justerer opp dødstallene

Sist oppdatert:
3621 personer er bekreftet døde etter tyfonen Haiyan på Filippinene. Nå ankommer nødhjelpen, blant annet fra Norge.

Antallet mennesker som er bekreftet døde etter supertyfonen Haiyans herjinger på Filippinene er nå 3621, ifølge landets myndigheter. Det melder BBC News fredag.

Norsk nødhjelp framme
Fredag ved 01-tiden norsk tid ankom et norsk skip Tacloban.

Det er Norges Rederiforbunds skip «Kapitan Felix Oca» som er sendt med nødhjelp til Filippinene.

Skipet er lastet med vann, ris og medisiner, samt teknisk utstyr til redningsarbeidere. Det var også flere hjelpearbeidere om bord.

- Bildene vi ser fra de rammede områdene på Filippinene gjør sterke inntrykk. Derfor er det flott å kunne bistå, sier Sturla Henriksen, administrerende direktør i Norges Rederiforbund ifølge en pressemelding.

Skal rekke til 50.000 personer
Mannskapet på Rederiforbundets skip i Tacloban begynte fredag å losse mat og annen nødhjelp til titusener av innbyggerne i den hardt prøvede filippinske byen som for en uke siden ble rammet av den svært kraftige tyfon. Hjelpen skal rekke til opptil 50.000 personer i fire til fem dager.

- Det er litt spesielt, men en god følelse å klappe til kai og se at vi kan hjelpe til, sier Jøran Nøstvik ifølge NTB. På vegne av Rederiforbundet koordinerer han hjelpeinnsatsen.

- Det er en totalt ødelagt by. Den eneste hele bygningen jeg ser, er kirken. Sju båter på mellom 50 og 80 meter ligger på land. Også konteinere er blåst og skylt rundt 80 meter inn på land, og det ligger knuste ruter over alt, sier Nøstvik til NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere