RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Justisdepartementet beskyldes for politisk press før våpenbeslutning


Justisminister Anders Anundsen (Frp). 
Justisminister Anders Anundsen (Frp).  Foto: Marte Christensen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Justisdepartementet ba POD vurdere alternativer til politibevæpningen. Det beviser politisk press, mener Politiets Fellesforbund.

Regjeringen besluttet onsdag å forlenge den midlertidige bevæpningen av politiet, men våpnene skal ikke lenger være ladd.

Dagbladet har fått tilgang til korrespondansen mellom Justis- og beredskapsdepartementet og Politidirektoratet (POD) i forkant av avgjørelsen. Der framgår det at departementet ønsket ulike alternativer til bevæpningen vurdert.

«Departementet mener det bør vurderes ulike modeller for bevæpning av norsk politi som kan ivareta en forsvarlig beredskap i lys av aktuelle trusselsituasjon. Departementet ønsker PODs vurdering av ulike bevæpningsmodeller på bakgrunn av den aktuelle trusselsituasjonen», heter det i et hemmeligstemplet brev datert 9. september.

– Dette beviser det vi har sagt tidligere, at det har vært politisk press fra Justisdepartementet i denne saken, sier Sigve Bolstad, leder i Politiets Fellesforbund.

Justisminister Anders Anundsen (Frp) avviser at det var tilfelle.

– Det er helt normalt at departementet stiller spørsmål av ulik art til underliggende etater, for å få svar og forslag til hvordan diverse problemstillinger og utfordringer kan løses, sier han. 

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere