RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Justisdepartementet detaljstyrer Politidirektoratet

Oslo (NTB): Justis- og beredskapsminister Grete Faremo styrer Politidirektoratet ned til miste detalj. De 150 ansatte skal levere 136 hel- og halvårsrapporter til statsråden.

I 22. juli-kommisjonens rapport får departementet kritikk for å drive for sterk detalj- og målstyring av politiets arbeid.

Direktoratet skal jobbe etter fem hovedmål. Disse er delt opp i ti delmål med 18 såkalte styringsparametere, skriver Klassekampen.

Deretter følger 44 konkrete tiltak, 41 føringer og fire andre mål og oppgaver. Totalt må de 150 heltidsansatte i direktoratet løse 122 mål og oppgaver, og skrive 136 hel- og halvårsrapporter i løpet av ett år. Mange av de 122 målerne og oppgavene angir svært detaljerte føringer, helt ned til enkeltansatte, for en etat med 13.000 ansatte.

22. juli-kommisjonen mener målstyringen har ført til at politiet i for stor grad måler det som er enkelt å måle, mens samfunnsmessige viktige oppgaver som ikke kan tallfestes, nedprioriteres. Som eksempel nevnes det at departementet krever en gjennomsnittlig oppklaringsprosent på 38 dager og en saksbehandlingstid på 120 dager, mens det ikke finnes krav til responstid for uttrykning.

Faremo sier hun ikke ønsker å kommentere detaljer fra 22. juli-kommisjonen før neste uke, da hun og statsminister Jens Stoltenberg vil redegjøre for hvordan regjeringen vil følge opp rapporten fra kommisjonen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere