RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Justisdepartementet har ikke skaffet seg Waras kundeliste


Justisminister Tor Mikkel Wara. Her fra da han besøkte besøker politiet i Oslo for første gang mandag i forrige uke. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Justisminister Tor Mikkel Wara. Her fra da han besøkte besøker politiet i Oslo for første gang mandag i forrige uke. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Justisdepartementet har ikke innhentet statsråd Tor Mikkel Waras kundeliste fra hans tid som First House-rådgiver.

Det melder Dagens Næringsliv. Avisa viser til at håndteringen skiller seg fra da Sylvi Listhaug gikk inn i regjering i 2013.

Da skaffet Landbruks- og matdepartementet seg innsyn i den tidligere First House-rådgiverens kundelister, noe som ikke er blitt prioritert av Justisdepartementet etter at Wara ble statsråd.

– Waras avsluttede arbeidsforhold i First House er ikke til hinder for at han kan være statsråd i Justis- og beredskapsdepartementet. Tor Mikkel Wara har tenkt nøye gjennom sine kundeforhold og da spesielt kundeforhold som har vært aktive det siste året, med tanke på mulige interessekonflikter, står det i DNs innsynssvar.

Der heter det at spørsmål om Waras habilitet vil bli vurdert i det enkelte tilfelle.

Selv har Tor Mikkel Wara, som i First House jobbet for kunder som Rema 1000, Ringnes og Get, sagt at hans medierådgiverfortid ikke vil påvirke hans rolle som justisminister.

– Jeg har stort sett jobbet med næring- og finanspolitikk og har ikke hatt noen kunder som det var naturlig å jobbe opp mot Justisdepartementet på, sa Tor Mikkel Wara tidligere i april.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere