RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Justisministeren møter PST kun seks ganger årlig

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Justisminister Grete Faremo har bare seks formelle møter med PST-sjefen årlig, mens forsvarsministeren møter sin etterretningstjeneste to ganger i uka.

- Jeg konstaterer at det er store forskjeller i møtestruktur og tettheten av kontakt i Forsvarsdepartementet og Justisdepartementet, sier Grete Faremo, som har ledet begge departementene til Dagsavisen.

Fra 2009 fram til Grete Faremo overtok for Knut Storberget 11. november 2011 var hun selv forsvarsminister og deltok på møter sammen med E-tjenesten to ganger i uka - altså cirka 100 ganger i året. Til sammenligning har hun som justisminister kun seks formaliserte møter med Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

- Nå er dette to ganske forskjellige etater med ulike oppgaver. Men jeg utelukker ikke at vi har noe å lære av E-tjenestens tette samarbeid med forsvarsministeren, sier Faremo videre.

Vegard Valther Hansen, avdelingsleder ved Norsk Utenrikspolitisk Institutt (NUPI) synes det er rart at justisministeren kun har seks formelle møter med Politiets sikkerhetstjeneste (PST) årlig.

- Da det i 2008 kom en trusselvurdering om at det var 50 prosent sannsynlighet for et terrorangrep innen tre til fem år, burde det ha ringt noen alarmklokker, sier Hansen til Dagsavisen. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere