Gå til sidens hovedinnhold

Justisministeren reagerer kraftig på Sandberg-utspill

Oslo (NTB): Justisminister Grete Faremo (Ap) reagerer kraftig på Frp-nestleder Per Sandbergs kritikk av regjeringens politikk når det gjelder soningskøer.

VG skrev nylig at soningskøen er tre ganger så høy som for fire år siden. Det har fått Sandberg, som leder Stortingets justiskomité, til å kalle regjeringen fullstendig handlingslammet og inkompetent på justisområdet.

Han har blant annet tatt til orde for at utenlandske kriminelle sendes ut av landet.

- Vi vil få til effektive soningsavtaler med hjemlandene til de utenlandske kriminelle slik at vi kjøper plasser i deres fengsler. I tillegg må vi bygge flere fengselsplasser for å heve kapasiteten. 330 plasser er planlagt innenfor eksisterende murer, er hans oppskrift.

Faremo tok til motmæle og mente at Frps komitéleder konsekvent opererer med feilaktige tall. Fredag utdypet hun dette ytterligere overfor NTB:

- Jeg er kritisk til Fremskrittspartiets politikk for kriminalomsorgen. Det er jeg med utgangspunkt i at målet må være straff som virker og at vi selvsagt må sikre kapasitet både på kort og lang sikt for å avvikle straff og hindre kø. (©NTB)

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping