Etter møtet vil Enger Mehl møte pressen sammen med representanter fra politiet.

Bakgrunnen for møtet er skytingene som har vært i hovedstaden den siste tiden. Senest 25. oktober ble en ung mann skutt i magen på Stovner.

– I lys av hendelsene i Oslo de siste månedene var det viktig for meg som forholdsvis ny justis- og beredskapsminister å komme ut til Oslo-politiet for å høre hvordan de jobber med disse utfordringene. Vi har hatt et godt møte i dag og jeg føler meg veldig trygg på at politiet har fullt fokus på disse sakene og jobber godt med de hendelsene som har vært. Jeg vil tro mange er bekymret, men det er viktig å ha med seg at Oslo er en trygg by. De konfliktlinjene vi har sett nå er i kjente kriminelle miljøer, sa justisministeren.

Politimester i Oslo Beate Gangås sier hun er glad for at Enger Mehl tok turen for å snakke om hvordan politiet jobber.

– Vi har jobbet over tid og jobber bredt med alt fra forebyggende innsats, synlige patruljer, vi etterforsker og oppklarer sakene. Det er et sammensatt kriminalitetsbilde, men innsatsen vår er bred og den skal vare over tid, sa Gangås.

Enger Mehl sa at dette er et langsiktig arbeid som berører mange forskjellige områder.

– Vi må ha med oss både politiet, skolen og kommunen, sa Enger Mehl.

Hun sa det også var viktig hvordan man følger opp barn og unge og hva slags innsats man har mot økonomisk kriminalitet og arbeidslivkriminalitet for å forebygge skytingen som har vært.

LES MER: Vitne etter skytingen på Stovner: - Det var ekkelt å se på

LES MER: Oslo-politiet om Mortensrud-skyting: Veldig alvorlig sak