*Nettavisen* Nyheter.

Justisministeren vil vurdere forvaringsstraffen

Oslo (NTB): Justisminister Anders Anundsen (Frp) forstår at det kommer reaksjoner på prøveløslatelsen av Nokas-dømte Kjell Alrich Schumann. Han åpner for en diskusjon om forvaringsstraff.

Overfor VG understreker Anundsen at han som statsråd ikke kan kommentere enkeltdommer konkret - og at det er domstolene som dømmer.

- Hensikten med forvaringsordningen er i utgangspunktet ikke at de som dømmes til forvaring, skal løslates tidligere enn om de hadde fått ordinær dom, men muligheten til å holde vedkommende fengslet lenger basert på en konkret vurdering, sier justisministeren.

- I enkelte tilfeller kan det slå motsatt ut. Det er derfor nødvendig å gå gjennom det som utvikler seg av rettspraksis for å sikre at Stortingets forutsetninger er ivaretatt på en betryggende måte, fortsetter han.

Anundsen legger til at regjeringen vil komme tilbake til eventuelle lovendringer hvis Stortinget mener at forutsetningene ikke er tilfredsstilt.

Sør-Trøndelag tingrett fastslo mandag at Schumann kan prøveløslates på bestemte vilkår, etter å ha sonet ferdig minstetiden av forvaringsdommen på 16 år. Påtalemyndigheten vurderer om saken skal ankes. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag