*Nettavisen* Nyheter.

Justisministeren vil vurdere forvaringsstraffen

Foto: (Justisdepartementet)

Anders Anundsen åpner for en diskusjon om forvaringsstraff.

16.12.13 21:11

Justisminister Anders Anundsen (Frp) forstår at det kommer reaksjoner på prøveløslatelsen av Nokas-dømte Kjell Alrich Schumann.

Overfor VG understreker Anundsen at han som statsråd ikke kan kommentere enkeltdommer konkret – og at det er domstolene som dømmer.

- Hensikten med forvaringsordningen er i utgangspunktet ikke at de som dømmes til forvaring, skal løslates tidligere enn om de hadde fått ordinær dom, men muligheten til å holde vedkommende fengslet lenger basert på en konkret vurdering, sier justisministeren.

- I enkelte tilfeller kan det slå motsatt ut. Det er derfor nødvendig å gå gjennom det som utvikler seg av rettspraksis for å sikre at Stortingets forutsetninger er ivaretatt på en betryggende måte, fortsetter han.

Anundsen legger til at regjeringen vil komme tilbake til eventuelle lovendringer hvis Stortinget mener at forutsetningene ikke er tilfredsstilt.

Sør-Trøndelag tingrett fastslo mandag at Schumann kan prøveløslates på bestemte vilkår, etter å ha sonet ferdig minstetiden av forvaringsdommen på 16 år. Påtalemyndigheten vurderer om saken skal ankes. (©NTB)

Les også: Nokas-raner blir prøveløslatt

Klikk på bildet for å forstørre.

PRØVELØSLATES: Kjell Alrich Schumann (t.h) ble dømt til 16 års forvaring med minstetid på ti år for sin part i Nokas-ranet i 2004. Han har nå sonet minstetiden av straffen og ønsker seg prøveløslatt. Prøveløslatelsessaken startet tirsdag i Sør-Trøndelag tingrett. Schumanns forsvarer Fredrik Schøne Brodwall (t.v) i samtale før rettsmøtet. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag