RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Justisministeren vurderer lovendring i Krekar-saken

VURDERER LOVENDRING: – Nå må Justis- og beredskapsdepartementet vurdere om vi skal lage en ny forskrift, eller gå veien om en lovendring, for å få til det vi ønsker i denne saken, sier justisminister Anders Anundsen til TV 2.
VURDERER LOVENDRING: – Nå må Justis- og beredskapsdepartementet vurdere om vi skal lage en ny forskrift, eller gå veien om en lovendring, for å få til det vi ønsker i denne saken, sier justisminister Anders Anundsen til TV 2. Foto: Vidar Ruud

Oslo (NTB): Justisminister Anders Anundsen (Frp) tar til etterretning at politiet ikke anker lagmannsrettens avslag på å tvangsflytte mulla Krekar vekk fra Oslo.

Les: Politiet anker ikke Krekar-kjennelse

Oslo politidistrikt konkluderte tirsdag med å ikke anke avgjørelsen fra Borgarting lagmannsrett som ikke ga politiet medhold i å tvangsflytte Krekar. Lagmannsretten var klar på at den mente vedtaket var forankret i en ulovlig instruks forfattet av Justis- og beredskapsdepartementet kort tid før beslutningen mot Krekar ble tatt. Ettersom lagmannsrettens kjennelse ikke ble anket, er konklusjonen nå rettskraftig.

– Nå må Justis- og beredskapsdepartementet vurdere om vi skal lage en ny forskrift eller gå veien om en lovendring for å få til det vi ønsker i denne saken, sier justisminister Anders Anundsen til TV 2.

Han sier han tar lagmannsrettens kjennelse til etterretning og sier departementet aldri ville ha skrevet en slik instruks dersom de ikke var av den oppfatning at de hadde den nødvendige kompetansen til å gjøre det.

– Vi mente vi hadde den juridiske kompetansen til å lage en slik instruks. Det har lagmannsretten slått fast at vi ikke hadde, og da må vi finne en annen måte å gjøre det på, sier Anundsen.

Les også: Krekar er ingen mulla

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere