RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

K Capital hudfletter Gjensidige NOR

Sist oppdatert:
Det amerikanske investeringsselskapet K Capital, som har frontet motstanden mot fusjonen mellom Gjensidige NOR og DnB, hudfletter Gjensidige NOR og styreleder Bjørn Sund i et nytt brev
I går ble det kjent at Danske Bank har kommet med signaler til Gjensidige NOR om et bud som er høyere enn det reviderte budet fra DnB ( Danske Bank bød over Aaser ).

Nå raser NOR-aksjonær K Capital, som hele tiden har vært en hard motstander av fusjonen, mot styret i Gjensidige NOR.

K Capital eier mellom 4 og 5 prosent av Gjensidige NOR.

- Vi er kjent med at styret har fått en henvendelse fra en interessert kjøper i områet 260-280 kroner pr. aksje. Ved den nedre enden av dette intervallet, utgjør tilbudet en 30 prosents premie i forhold til DnB-tilbudet, slik det er verdsatt i aksjemarkedet, skriver K Capital.

- I lys av dette er vi forvirret over selskapets melding om at Gjensidige NOR ikke har mottatt noen tilbud som er bedre enn DnB-budet. Vi forventer at styret forklarer hvorfor det har valgt å ignorere et bedre bud, skriver K Capital, som også mener styret har sviktet sitt ansvar i forhold til å maksimere verdier for aksjonærene.

- I tillegg forstår vi ikke hvorfor de to stiftelsene Sparebankstiftelsen og Gjensidige NOR Forsikring skulle inngå en to års frys-avtale dersom DnB-budet blir nedstemt, heter det videre.

Som et lite hint til de ansatte, har K Capital også lagt til at en avtale med enhver annen bank enn DnB vil føre til færre oppsigelser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere