RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

K-tilsynet venter bedre banktall enn i fjor

Sist oppdatert:
Kredittilsyner har gjennomgått bankene og funnet moderate tap i tredje kvartal. Fortsetter det i fjerde kvartal, kan samlet resultat bli bedre enn i fjor
- Bankenes utlånstap var moderate i tredje kvartal. Uten store utlånstap i årets siste kvartal kan bankene oppnå et bedre årsresultat i 2003 enn i fjor, sier kredittilsynsdirektør Bjørn Skogstad Aamo i pressemelding i forbindelse med gjennomgang av banktallene for tredje kvartal.

Bankenes resultat før skatt var 8,2 milliarder kroner etter tre kvartaler, 0,3 milliarder kroner mindre enn i samme periode i fjor.

I forhold til gjennomsnittlig forvaltningskapital ble resultatet svekket med 0,10 prosentpoeng til 0,71 prosent.

For bankene samlet sett lå egenkapitalavkastningen om lag på samme nivå som i tilsvarende periode i fjor.

Tapene hittil i år har vært relativt høye, men primært i første halvår, og da primært knyttet til engasjementer innen fiskeoppdrett - og fiskerisektoren. Det er fortsatt lave tap på personkundeengasjementer, ifølge Kredittilsynet.

Resultat før tap viste bedring i forhold til i fjor, i hovedsak som følge av økte inntekter på rentepapirer og aksjer knyttet til oppgangen i verdipapirmarkedene.

Netto renteinntekter viste fortsatt fall i forhold til forvaltningskapitalen, som følge av press på bankenes marginer og økt omfang av problemengasjementer.

Veksten i bankenes utlån var 6,6 prosent siste tolv måneder, hvor mellomstore og mindre sparebanker hadde sterkest vekst i utlånene.

Kjernekapitaldekningen for bankene samlet var 9,4 prosent ved utgangen av kvartalet mot 9,5 prosent ett år tilbake.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere