Gå til sidens hovedinnhold

Kabal gikk opp - ranet butikk

Bygstad (NTB): En mann er dømt til to års fengsel for et butikkran i Bygstad i Gaular kommune i Sunnfjord sist høst. Han bestemte seg for å gjennomføre ranet fordi kabalen gikk opp.

Mannen ble fredag dømt til to års fengsel, samt til å betale 25.000 kroner i erstatning til kvinnen som satt i kassen i Spar-butikken 14. september i fjor og 15.000 kroner til butikkeieren, skriver Bergens Tidende.

Ifølge dommen hadde mannen sittet hjemme foran PC-en og lagt kabal og bestemt seg for at dersom kortleken gikk opp, så skulle han rane Spar-butikken. Da kabalen gikk opp, fant han fram et putevar og klippet hull til øynene, kledde på seg en ekstra bukse, en ekstra jakke og plasserte en pute på magen. Han hentet også ei hagle i et skap, tok på seg et patronbelte med 20 haglpatroner og et par arbeidshansker.

Videre dekket mannen bilen sin med en presenning som han hadde skåret ut hull til frontruta. Han hadde også fjernet registreringsskiltet bak på bilen.

Med seg hadde han lapper med påskriften «Give me the money» og «Be quick and nothing will happen».

Kvinnen i kassen følte seg truet og la 20.000 kroner på disken. Men før raneren fikk kloen i pengene, ble han overmannet av butikksjefen som kom bakfra. Butikksjefen fikk hjelp, og situasjonen ble dermed avverget, skriver avisa. (©NTB)

Reklame

Black Week: 10 superkupp du bør sjekke ut