RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kadima vant med ett mandat

Sist oppdatert:
Jerusalem (NTB-AFP): Tzipi Livnis parti Kadima vant en syltynn seier med ett mandat over Likud, viser den endelige opptellingen etter valget i Israel.

Kadima får 28 mandater i det nye Knesset, som er en nedgang på ett mandat, mens Likud får 27, mer enn en fordobling siden sist.

Det ultranasjonale Yisrael Beiteinu, som ledes av Avigdor Lieberman, får 15 mandater og går dermed forbi Ehud Baraks arbeiderparti som ender på bare 13 mandater.

Allerede før opptellingen var over, erklærte både Livni og Likud-leder Benjamin Netanyahu seg som seierherre, og det er ikke klart hvem av dem president Shimon Peres vil be om å danne regjering.

Selv om Kadima har gjort det uventet bra mot slutten av valgkampen og igjen er blitt største parti, mener ekspertene at Netanyahu har større mulighet for å skape en levedyktig koalisjon med andre partier på høyresiden. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere