Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kadra Yusuf raser mot ytringer om flyktningsituasjonen

SINT: Kadra Yusuf er opprørt over hva nordmenn får seg til å skrive i kommentarfeltene.
SINT: Kadra Yusuf er opprørt over hva nordmenn får seg til å skrive i kommentarfeltene. Foto: Håkon Mosvold Larsen
Sist oppdatert:
Kadra Yusuf mener folk må skjerpe seg når det gjelder hva de skriver i kommentarfelt og på sosiale medier.

Nær 900 flyktninger fryktes omkommet etter at båten deres kantret i Middelhavet søndag. Bare 28 av dem som var om bord, overlevde.

Ulykken går inn i en rekke av lignende hendelser den siste tiden.

Må stenge for kommentarer

I det siste har tragedien i Middelhavet fått mer og mer omtale. Artiklene om situasjonen har dessverre ført til at enkelte har gått amok i kommentarfeltene.

Nettavisen har, i likhet med en rekke andre medier, vært nødt til å skru av muligheten til å kommentere i en del av sakene - fordi ytringene har vært usømmelige.

- Egoistisk og uempatisk?

Det opprører samfunnsdebattant Kadra Yusuf, hvor navlebeskuende mange er.

På sin Facebook-side tar Yusuf opp at mange skriver «hårreisende» ting i kommentarfeltene - og nevner en rekke eksempler.

Yusuf går i rette med den egoismen slike ytringer signaliserer:

«Når ble det inn å være egoistisk og uempatisk? Til alle dere som ikke skjønner «hvorfor vi skal snakke om disse folka» så vil jeg bare si at dere er heldige og hatt flaks. Dere er heldige for dere har aldri vært redde for deres liv, aldri sett hvordan noen dere er glad i bli lemlestet og skutt foran dere,» skriver Yusuf.

- Vær takknemlig

Hun legger ikke skjul på at hun er mektig irritert:

«Så beklager til deg som synes at det er litt mye mas med alt dette snakket om de jævla flyktningene. I stedet for å irritere deg over disse menneskene burde du heller være takknemlig over at du har vært så heldig og hatt så mye flaks. Du vant gulloddet allerede ved fødselen da du ble født i et trygt land, med nok mat og tak over hodet,» skriver hun.


- Sletter rasistiske ytringer

Situasjonen for de mange flyktningene som velger å krysse Middelhavet – har fått bred oppmerksomhet internasjonalt, men ikke alle har sympati med flyktningene.

TV 2 skriver at de har slettet en rekke rasistiske ytringer om saken fra sin Facebook-side. Også VG har fjernet hetsende innlegg fra sine kommentarfelt.

En av avisens lesere skriver at Europa vil drukne i flyktninger dersom ikke flyktningstrømmen hit stanses, mens TV 2 har gjengitt et innlegg fra en leser som beskriver flyktningene som afrikanske lykkejegere.

– Det er et stort gap mellom de som mener at disse flyktningene bør drukne, og de som mener at Norge bør bidra i redningsaksjonen. Det har oppstått en veldig polarisert debatt med et stort hull i midten, sier ansvarlig for brukerinvolvering og sosiale medier i VG, Øyvind Solstad, til avisen.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!