*Nettavisen* Nyheter.

Kaféen som rocker hardest

Det tok lang tid før Oslo virkelig var på verdenskartet. Nå er Hard Rock Cafe endelig etablert i hovedstaden. Vi besøkte rockekafeen.

20.03.06 15:24

(Side2): Hard Rock Cafe har blitt en meget populær kjede, med130 kafeer, ti hoteller og ti kasinoer rundt i verden. Den første kafeen kom i 1971. Selve konseptet går ut på at musikken skal være i sentrum, og det skal alltid være musikk i lokalene. Dette ble fort populært, og det tok ikke lang tid før det spredde seg over hele verden.

Selv om det heter Hard Rock Cafe, betyr ikke det at de bare spiller Aerosmith og dets like (selv om en av rettene i restauranten er oppkalt etter et bandmedlem). På åpningen av Hard Rock Cafe – Oslo, spilte TNT, som er typisk rock, men også Paperboys var tilstede.

  • Se bildekarusell fra Hard Rock Cafe i Oslo nederst i denne saken.

Locationproblemer
Hvorfor tok det så lang tid før det kom til Norge? Robert Leinders-Buttazzoni som er markedsansvarlig for Hard Rock Cafe i Oslo, forklarer:

- Grunnen til at det tok så lang tid var rett og slett fordi det ikke var noen location for det. Alle rettighetene har lenge vært i orden, men Hard Rock Cafe hadde ingen ting å gjøre i en bakgate. Den kafeen som nå ligger i Oslo er den nyeste av dem alle. Før var det slik at alt skulle være innredet med ting fra 80-tallet. Slik er det ikke i Oslo, Hard Rock har utviklet seg. Og nå er det mer moderne blandet med gammelt.

Elvis-skjorte og Madonna-kjole
Når vi ser oss rundt henger det mange ulike ting på vegene. Blant annet Elvis sin skjorte og kjolen til Madonna. Det er en blanding av nye artister og gamle legender. Det er ikke bare artistene som er en blanding av unge og gamle. Hard Rock Cafe er like populært blant alle aldersgrupper.

Hard Rock Cafe Oslo består av tre etasjer. I kjelleren er det bowling. I første er det bar, mens i andre etasje er det restaurant som passer for hele familien, skal vi tro restauranten selv.

Etter klokken 21.00 må du la barna bli hjemme, for da er det relativt høy aldersgrense, 20 i ukedagene, og i helgene stiger aldersgrensen enda et hakk, da må du være 24 år for å ta del i konsertene og alt annet som måtte skje på det nyeste tilskuddet til uteliv i hovedstaden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag