RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Thinkstock.com)

Kaffe kan gi deg bedre mental helse

Kaffedrikkere har lavere risiko for depresjoner.

(SIDE2): En stor studie utført av en forskergruppe ved Harvard School og Public Health viser at flere kopper kaffe kan være positivt for den mentale helsa.

I tillegg til å virke oppkvikkende kan kaffe også fungere som et milds antidepressivt middel, skriver Dagbladet. Dette skyldes fordi kaffedrikkingen setter i gang en produksjon av spesielle kjemiske forbindelser som overfører nerveimpulser fra en nervecelle til en annen.

Forskergruppen fant ut at risikoen for selvmord blant voksne som drikker mellom to til fire kopper kaffe hver dag var halvert i forhold til de som drakk koffeinfri, lite eller ingen kaffe.

Dag Thelle, prosessor emeritus og spesialist i indremedisin sier Dagbladet at dette er en vel gjennomført observasjonsstudie utført av en solid gruppe, men at det også er vanskelig å utelukke betydningen av andre faktorer som henger sammen med kaffedrikkingen.

- For eksempel kan man tenke seg at de som ikke drikker kaffe har et mindre sosialt nettverk, sier Thelle.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere