RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kaffe slo ut på narkotest

Stavanger (NTB): Oljeselskapet ConocoPhillips innførte tilfeldig rustesting av oljearbeidere i august. Nå viser det seg at testen slår ut på narkobruk om man har drukket kaffe like før man tar testen.

I midten av september skulle Egil Halvorsen reise til Ekofisk i Nordsjøen, der han har jobbet i 34 år. Han drakk kaffe og ventet på helikopteret på Sola da han ble kalt inn til rustest over høyttaleranlegget.

- De tok en spyttprøve, og jeg ble svært overrasket da narkotesten var positiv. Jeg lurte på hvordan prøven kunne være positiv, jeg visste jo at jeg hadde mitt på det tørre, forteller han til Stavanger Aftenblad.

På nettet fant han bruksanvisningen til testen «Dräger Drugtest 5000». Der leste han at prøvene måtte tas minst 10 minutter etter kaffedrikking, røyking og spising.

- Jeg tok kontakt med bedriftslegen og fortalte at jeg ikke trodde prosedyrene var fulgt, sier Halvorsen.

Dagen etter prøvde personellet på Forusakutten, som har ansvar for prøvene, selv rustesten like etter å ha drukket kaffe, og testen slo ut. Det hele endte med at Halvorsen fikk reise på jobb i Nordsjøen samme dag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere