RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kaffedrikkere ser syner

Foto: Shutterstock (Shutterstock)
Hallusinerer du eller hører stemmer? Det kan skyldes kaffe.

(SIDE2): For mange starter ikke dagen skikkelig før kroppen har fått sitt av koffein. Forskere advarer imidlertid mot å overdrive inntaket.

Ifølge Forskning.no er risikoen for å oppleve hallusinasjoner tre ganger så høy hos personer som inntar minst tre kopper nybrygget mokka – noe som tilsvarer syv kopper pulverkaffe – daglig, sammenlignet med personer som drikker mindre enn én kopp pulverkaffen om dagen.

Kan være stressrelatert
Forskningsresultatene er fremlagt av psykologer fra Durham University, i Tidsskriftet Personality and Individual Differences. Forsøket baserer seg på samtaler med 200 studenter om deres koffeininntak, og sammenlignet så svarene med stressnivå og opplevelse av hallusinasjoner.

LES MER OM HELSE HER

Funnene kan være et uttrykk for at koffein forsterker de negative effektene av stress i seg selv, en annen mulighet er at allerede utsatte personer har et større inntak av kaffe eller sjokolade som resultat av at de opplever hallusinasjoner.

Siste nytt fra Side2, gå til forsiden her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere