Berg Moe

Kafferoboter inntar trafikknutepunkter

Robotiseringen skyter fart i Norge:

HELAUTOMATISERT: Robo Cafe er et konsept som går ut på helautomatisert produksjon og servering av kvalitetskaffe, te og varm sjokolade med robot 24/7, skriver de på nettsiden sin.

HELAUTOMATISERT: Robo Cafe er et konsept som går ut på helautomatisert produksjon og servering av kvalitetskaffe, te og varm sjokolade med robot 24/7, skriver de på nettsiden sin.

Totalt står om lag en tredel av jobbene i Norge i fare for å bli automatisert bort, ifølge OECDs analyse i sin siste rapport. Det tror jeg kan bli tilfelle, men det springende punktet er hvilke nye arbeidsplasser som kan skapes?

Automatisering vil føre til store endringer i jobbhverdagen for mange arbeidstakere, men samtidig kan vi i næringslivet skape mange nye spennende og utfordrende jobber.

Industriell automasjon, bruk av kunstig intelligens (AI) og robotisering av transport og servicenæringen er områder som allerede er i vekst.

Les også: Regjeringen vil la robot fatte vedtak i UDI

Det er ingen tvil om at det er mange nye spennende startups som vil komme til overflaten de neste årene. Et nytt prosjekt er Robo Cafe som går rett i strupen på baristaene og kaffe kioskene 7-Eleven og Narvesen.

Robo Cafe er et konsept som går ut på helautomatisert produksjon og servering av kaffe, te og varm sjokolade med robot. Bestilling kan skje via en app eller ved selve stasjonen, og kaffen blir gjort tilgjengelig ved avlesing av kode.

Robo Cafe retter seg mot folk på farten. Bruk av robot gjør også at kaffen fremstilles på en tidsforutsigbar og maskinell nøyaktig måte til en lavere produksjonskostnad enn konkurrentene.

Les også: Her gjør XXL-roboten alt arbeidet: - Folk trodde det var skjult kamera

Jeg liker tanken på å kunne legge inn bestillingen av kaffe eller kakao når jeg er på vei til flytoget, og bare plukke den opp før jeg går på toget.

Norge er et av verdens mest kaffedrikkende land, så at et slikt konsept dukker opp her er ikke overraskende. Jeg tror at et konsept som dette enkelt kan rulles ut i resten av Norden og Europa og det skal bli spennende å følge Gjermund Hagesæter og resten av teamet på deres reise.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.