RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kaffetørst gigant

Bare i London har kaffekjeden Starbucks 256 utsalgssteder. Nå skal de åpne en ny hver 14. dag.

(SIDE2): En ny kafé hver 14. dag i 10 år er målet for kaffegiganten bare i London.

Beskjeden ble mottatt med skrekkblandet fryd her i byen, og konkurrentene er redd det skal knekke konkurransen fullstendig, skriver dinLondonguide.no.

De små og uavhengige kafeene er kanskje mest utsatt. Disse overlever ofte på stamkunder som forteller andre om deres lille geskjeft.

Kaffekjeden Starbucks har opp gjennom årene sett sitt snitt til å utvide, fra kaffeservering til en fyldig kakedisk, bøker, CDer, aviser. Nå i det siste har gjestene også hatt muligheten for koble seg opp til deres trådløse nettverk.

Etter norsk standard høres kanskje ikke 30 kroner for en liten kaffe mocha avskrekkende ut, men med fem kaffe i uken blir det fort gode 600 kroner i måneden. Likevel ser kundene ut til å åpne lommeboken med glede, og frem til den dagen jeg slipper å stå i kø på Starbucks tror jeg ikke markedet er mettet.

Og som det kommersielle dyret jeg er, kommer jeg uansett til å sitte på min lokale Starbucks i morgen. Sammen med venner eller for en stille time med avisen, vil jeg lene meg tilbake å tenke «¿ om jeg tar meg en kaffe her om dagen så vil vel ikke det kunne forandre noe?»

Etter starten i 1971 har Starbucks i dag over 12.500 utsalgssteder på verdensbasis, over 115.000 ansatte og en årlig omsetning på over 50 milliarder kroner. Det er heller ikke bare i London at antallet skal økes. Det foreligger planer om å utvide til over 40 000 utsalgssteder verden over.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere