Kagge: - Seierstad har ikke skrevet bok om Breiviks mor

Oslo (NTB): Forfatter Åsne Seierstad intervjuet Wenche Behring Breivik rett før hun døde, men hun har ikke skrevet bok om terroristens mor, presiserer forlegger Erling Kagge.

31.10.13 10:30

Seierstad har skrevet en bok om 22. juli, Anders Behring Breivik, folk som var på Utøya og hvordan terrorhandlingene påvirket livet til familiene deres. Etter at flere medier torsdag skrev at Seierstad etter intervjuet med Breiviks mor på hennes dødsleie, har skrevet bok om moren går Kagge Forlag nå ut med en presisering:

«Dette er ikke korrekt. Åsne Seierstads bok «En av oss. En fortelling om Norge» er en bok om 22. juli, ikke en bok om Wenche Behring Breivik», skriver forlaget i en pressemelding.

Forlegger Erling Kagge understreker at Seierstad opptrådte svært varsomt i sitt møte med Breivik, fordi dette var en alvorlig syk kvinne, som lå på dødsleiet.

- Det er en grov feil, sier Kagge torsdag. Han har krevd at Aschehoug unnskylder seg overfor Seierstad, men får via TV 2 beskjed om at det ikke kommer til å skje. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.