RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kai med fine V65-sjanser

Sist oppdatert:
Kai Johansen jakter nye seire på Bjerke onsdag

Klikk her for Nettavisens V65-tips

Her kan du laste ned løpsprogrammet

Raner spillerne
Selv om 2 Liz Ideal er Kai`s beste oppsitt på papiret, har han selv også tro på både 5 Rane og 2 Karin. Med disse advarslene bør spillerne kjenne sin besøkelsestid i lukene og ikke føle seg ranet hvis en av disse slår til.

Fungerer som aldri før
Sju år gamle 2 Karin (V65-1) har aldri vært i bedre forfatning enn nå, tør Kai påstå. Selv om hun ikke har vunnet løp på over 2 ½ år, er det skummelt å utelate hoppa på bakgrunn av en så sterk påstand fra oddskusken fremfor noen.

-Karin har gått to veldig fine løp for meg etter pause. Tidligere har hun ikke vært helt hundre i gangen, men nå traver hun som ei klokke i forhold. Første gang ut etter pausen feilet hun ut i oppløpet med tre lengders ledelse, jeg tror det var seieren som glapp. Hun løste som en rakett og passerte 1.25/første 500 m i tet, så raskt har hun aldri åpnet noen gang. På Jarlsberg stod hun på tillegg og fikk aldri fatt på strekhestene. Hun gikk dog et fullt godkjent løp på ny volterekord. Hoppa er sterkt forbedret fra tidligere og jeg prøver meg på tet igjen, hun er aller best når hun får være med framme i feltet. Hvis jeg kommer meg foran, skal jeg prøve å lure henne først i mål. Distansen er nok ikke noen direkte fordel, men jeg har tro på at hoppa kan hente sin første seier på lang tid nå. Bør strekes av de som spekulerer litt, anbefaler Kai.

Svenskeimporten 8 Bordercall (V65-2) er et nytt bekjentskap for Kai og han kan ingenting om fireåringen etter Running Sea. Kanskje uansett å utelate fra bongene med ny trener og kusk?

Nå med drasjekk
5 Rane (V65-4) var kun slått av klassehestene Rydell og Donello nest sist og var mye forbedret fra tidligere. Sist var det tilbake til gamle synder med to galopper, men vallaken avslørte at formen sitter i ved å kjempe om en trippelplass før den andre galoppen felte ham. Kai vet råd og varsler om utstyrendringer.

-Det ble to galopper sist, men det var fordi han gikk med for slakk sjekk. Nå kommer han ut med drasjekk, da kan jeg regulere ham underveis i løpet. Det første løpet etter pause var han klar treer mot gode hester og sist ødela den siste galoppen for nok en trippelplass. Formen er med andre veldig bra og jeg synes ikke han er helt borte i et åpent løp. Kanskje kan jeg lede fra start til mål, forteller formkusken.

-Tet som gjelder
I V75 på Momarken lå både trener og kusk lavt med 2 Liz Ideal (V65-5/DD-1) for de var usikre på formen. Da bilen slapp feltet, føk Liz Ideal rett til tet og ingen kunne true vallaken til slutt heller.

-Jeg trakk skylappene på oppløpet og da skvatt han unna til lett seier, og det var mer på tanken tross en løs tung bane. Jeg ble litt overrasket selv også over hvor lett han vant. På Bjerke onsdag ser det lovende ut, men jeg er litt usikker på om 6 Høkeren kan ta oss fra start. Han har vært skikkelig god i det siste og løser som en rakett. Selv Liz Ideal som er veldig kjapp selv, kan få problemer med å svare ham ute. Jeg kommer imidlertid til å gjøre alt jeg kan for å få tet siden han er svært god til å forsvare seg i front. Har jeg først kommet meg foran, tror jeg at vi vinner. Liz Ideal har tross alt gått i tøffe V75-lag og vunnet, mens Høkeren har vunnet et stallmannsløp og et grunnlagsløp på Jarlsberg. Hvis vi blir overfløyet blir det straks mer sjanseartet, vurderer Kai om kveldens antatt beste sjanse.

Kilde: rikstoto.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere