RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kaja (22) ble også tilbudt «slave»

(Faksimile Hybel.no)
Sist oppdatert:
Studenter på boligjakt blir oppringt av fulle menn på natta og får tilbud om å finansiere husleia med sex.

Nettavisen skrev mandag om den 23 år gamle studenten Camilla som fikk slibrige mail etter å ha søkt etter et sted å bo på Hybel.no.

- Jeg våknet en morgen og åpnet innboksen til mailen min. Der så jeg at en mann hadde sendt meg en e-post på nattetid. Da jeg begynte å lese innholdet, ble jeg rimelig sjokkert, fortalte hun.

Mannen ønsket å være «slaven» hennes og fortalte at han ville betale henne penger for å få ørefiker, ris på rumpa, måtte opptre som hund eller gjøre andre ydmykende handlinger.

Saken gikk som en farsott, og i etterkant har flere personer kontaktet Nettavisen og fortalt om tilsvarende eller lignende henvendelser. Felles for alle henvendelsene er at de er rettet til unge jenter som via Hybel.no eller Finn.no søker etter et sted å bo i Trondheim sentrum. Alle jentene har bilde av seg selv i annonsene som er lagt ut.

Kontaktet av «slaven»
22 år gamle Kaja satte nesten studentkoppen med kaffe i halsen da hun leste om «hybelslaven» i Nettavisen.

- Jeg ble mildt sagt overrasket. Mailen var identisk med en jeg mottok samme kveld som jeg la ut en annonse der jeg søkte etter hybel i Trondheim i forrige uke. Jeg tenkte at dette er en person som virkelig prøver å finne en som kan tilfredsstille sine fetisjer, sier hun.

Studenten ble ikke skremt av henvendelsen, men lurer på hva som får voksne menn til å sende slike mail jenter som er ute etter et sted å bo.

- Først trodde jeg han tullet, men etter hvert skjønte jeg at dette var en seriøs person. Jeg valgte å ikke svare på mailen, men videresendte den til Hybel.no. De sa at det var lite de kunne gjøre, men at de skulle være obs fremover, sier hun.

Leilighet mot sex
Andre trondheimsstudenter har fått tilbud om gratis leilighet mot sex. Venninnene Stine og Anne-Lene måtte til slutt slette annonsen sin.

- Jeg og en venninne la inn en annonse på hybel.no og Finn.no på leting etter hybel i Trondheim. Det tikket inn flere merkelige meldinger, spesielt på kveldstid, sier Anne-Lene til Nettavisen.

Alle henvendelsene var av seksuell karakter, og mange kom med konkrete tilbud om sex mot betaling.

- Flere spurte om vi ville ha ekstra lommepenger. Da vi spurte om de leide ut hybler, fikk vi ofte til svar: «Nei, men vi kan komme fram til en løsning som gir deg litt mer å rutte med ;)».

En annen fortalte at han var sirkusartist og spurte om vi likte å sjonglere. Da vi spurte om han om han leide ut leiligheter, fikk vi til svar at nei, det gjorde han ikke, men han ville gjerne bo med oss, forteller Anne-Lene og legger til at de ikke fikk en eneste seriøs henvendelse.

OPPLEVDE LIGNENDE ELLER HAR TIPS TIL RELEVANTE SAKER? Kontakt Henrik.Arneberg@Nettavisen.no

Vurderte å bytte nummer
Anne-Lene forteller at hun opplevde henvendelsene som ubehagelige, spesielt fordi hun ble oppringt og fikk tekstmeldinger på nattetid.

- Fulle mannfolk sendte meldinger eller ringte meg om natten. Andre ringte syv om morgenen på en søndag med slibrige tilbud. Det var særlig en som tok mye kontakt og ville tilby meg plass i senga hans. Etter hvert ble jeg dritt lei og søkte opp numrene til mennene som kontaktet meg. Det visste seg å være gamle menn, ofte med kone og barn, sier hun.

Etter to uker valgte jentene å slette annonsen. De hadde ikke fått en eneste seriøs henvendelse, men klarte heldigvis å skaffe seg tak over hodet via bekjente.

- Jeg vurderte på et tidspunkt å bytte telefonnummer, spesielt når jeg fortsatte å bli kontaktet etter annonsen var slettet. Heldigvis sluttet personene og ringe og jeg har kunnet beholde mitt opprinnelige nummer, forteller Anne Lene.

Ville ha tåfisluktende sko
En annen student Nettavisen har vært i kontakt med forteller at hun fikk en del rimelig spesielle henvendelser etter at hun la ut flere klesplagg og sko til salgs på Finn.no.

- En mann kontaktet meg angående flere sko jeg hadde liggende til salgs på Finn.no. Jeg husker jeg ble overrasket da han spurte om de luktet tåfis. Jeg svarte at alle skoene var vasket i vaskemaskin og ikke luktet, sier hun.

Mannen spurte da om hun hadde andre tåfisluktende sko eller brukte nylonstrømper til salgs.

- Jeg svarte ironisk at ja da, jeg har en skuff full med tåfisluktende strømper. Da ville han plutselig ringe meg. Etter hvert skjønte jeg at fyren ikke var helt god og valgte å avvise han høflig. I løpet av samme kvelden tikket det inn masse meldinger fra forskjellige numre. Alle med samme skrivefeil, alle spurte om skoene mine fortsatt var til salgs, sier hun.

Kjenner til problemet
Hybel.no fortalte tirsdag til Nettavisen at de kjenner til problemet og oppfordrer til å politianmelde krenkende henvendelser.

- Vi skjønner godt at de som får denne type henvendelser føler det er meget ubehagelig. Vi oppfordrer alle til å politianmelde denne type forhold. Videre oppfordrer vi også til brukere til å sende oss informasjon som e-post til personene som kommer med denne type henvendelser, uttalte daglig leder Christian Hammer Rasmussen.

PR-rådgiver Henrik Faller i Finn.no opplyser at de ikke får mange slike henvendelser, men tror det kan være snakk om store mørketall.

- Generelt opplever vi lite av dette. Det kan imidlertid være at mange ikke rapporterer dette til oss slik at vi ikke får vite om alle tilfellene.

- Bør man legge ut bilder av seg selv i annonser enten der man ønsker leilighet eller selger ting?

- Man bør generelt være varsom og tenke seg godt om før man legger ut bilder og kontaktinformasjon på internett. Det gjelder også på Finn.no. Vi mener det er en balansegang mellom det å få fortrinn ved å vise personlig informasjon på internett og det å være klar over at man kan motta slike meldinger. Noen opplever at man kan få mye ut av å vise seg fram, og dermed gjøre seg selv attraktiv på for eksempel leiemarkedet. Dette er en avveining hver og enkelt må ta, samtidig som vår anbefaling er at man generelt bør være varsom med personopplysninger på internett, sier Faller.

Nettavisen har forsøkt å komme i kontakt med flere av personene som har kontakt kvinnene. Det har foreløpig ikke latt seg gjøre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere