RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kakao er sunnere enn rødvin

Sist oppdatert:
Nå kan du varme opp kalde vinterkvelder med selveste kosedrikken, kakao, og samtidig ha verdens beste samvittighet. Kakao er sunnere enn rødvin og kan i tillegg utsette aldringsprosessen.

Ikke engang et glass rødvin eller grønn te inneholder mer sunne antioksidanter. Det er konklusjonene til forskerne ved Cornell University i New York som har sammenlignet de tre drikkene, skriver Dagsavisen ifølge ANB.

– En kopp kakao eller to i ny og ne kan være en deilig, varm og sunn måte å skaffe seg flere antioksidanter på, sier Dr. Chang Young Lee til BBC.

Fra før av vet vi at te inneholder masser av antioksidanter som kan hindre celler i å utvikle kreft. Et glass rødvin skal være godt for helsa og blir gjerne anbefalt leger. Men at varm sjokolade skal være sunnere er noe helt nytt.

Kakao kan dermed være et sunnere valg, og kalde vinterkvelder kan få smake enda litt søtere. Antioksidanter nøytraliserer stoffer i kroppen som bidrar til å skape ødeleggende celler. Kroppen lager selv antioksidanter, men er vanlig å finne i grønnsaker.

Polyfenoler, som antioksidantene i kakaoen heter, kan også utsette aldring.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere