Gå til sidens hovedinnhold

Kald amerikaner etter natt på Gaustatoppen

Rjukan (NTB-Frode Kvam): En 23 år gammel amerikaner var i god form, men svært kald, da han tirsdag ble hentet ned etter en natt på en fjellhylle på Gaustatoppen.

Mannen ble ved 10-tiden tirsdag hentet av redningsmannskaper etter en kald natt i dårlig vær på en hylle i fjellet. Han var nedkjølt, men ikke skadd.

- Han ble hentet ned av redningsmannskaper fra Langfjella Alpine Redningsgruppe som har spesialkompetanse på fjellklatring. Han gikk for egen maskin ned fra fjellsiden sammen med redningsmannskapene, opplyser operasjonsleder Vidar Aaltvedt i Telemark politidistrikt.

23-åringen ble meldt savnet like etter klokken 1 natt til tirsdag. Han hadde mandag ettermiddag begynte å gå fra togstasjonen på Rjukan og opp mot den 1.883 meter høye Gaustatoppen. Han gikk seg fast på en fjellhylle på vestsiden av toppen, og kom seg verken opp eller ned. Han var kun kledd for en dagstur.

Ved 9-tiden var plasserte helikopteret fire personer fra Langfjella Alpine Redningsgruppe så langt opp i fjellsiden som mulig. Været var da blitt enda dårligere, med mye vind, tett tåke, hagl og snø. Da redningsmannskapene kom så nær at de kunne se ham, hoppet mannen opp og ned for å holde varmen. (©NTB)

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger