Kald uke i vente

Foto: (Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX)

Mange starter vinterferien i ettermiddag og hele landet går en kjølig uke med minusgrader i møte. Sjekk helge- og ferieværet der du bor.

20.02.04 10:51

Dermed skulle det være glimrende forhold for de som ønsker å spenne på seg skiene og pakke sekken med appelsiner og kakao.

Sjekk været her

Kjølig front
Til helgen kommer kaldværet snikende inn over hele landet, særlig i nord. I sør og øst vil helgen holde seg tørr og uten nedbør, mens Vest-, Midt- og Nord-Norge får nedbør først som regn, deretter som snø. Dette området vil også få kuling utsatte steder i helgen.

- Den kraftige nedbøren som har vært i nord de siste dagene vil likevel avta noe i helgen, det samme skjer med den sterke vinden, opplyser Svein Inge Andersen, meteorolog ved Storm Weather Center AS til TV 2 Nettavisen.

Ned mot 25 minus
Over helgen starter mandag med samme værtype som lørdag og søndag. Men tirsdag får også Sør- Øst-Norge snø.

- Et lavtrykk er på vei over Sør-Skandinavia i neste uke, men det er foreløpig vanskelig å si hvilket område som får mest nedbør. Slik det ser ut nå vil nedbøren komme på Vestlandet som regn, sier Andersen.

Resten av landet kan belage seg på å gå tørrskodd. I sør og øst kan til og med sola titte frem i perioder.

- Men vi går en kjølig periode i møte. Nord for Trondheim kan gradestokken krype ned mot 25 minus, særlig i indre strøk, forteller meteorolog Andersen.

Østlandet får også kaldt vintervær med kuldegrader ned mot fem minus på dagtid og 15 på natt. Mildest vær får Vestlandet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.