RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kaldt håndtrykk og anstrengt skål mellom Obama og Putin


USAs president Barack Obama og Putin skulle møtes til formelle samtaler for første gang på to år. I forkant hadde de to langet ut mot hverandre på talerstolen og møttes til en noe anstrengt skål.
USAs president Barack Obama og Putin skulle møtes til formelle samtaler for første gang på to år. I forkant hadde de to langet ut mot hverandre på talerstolen og møttes til en noe anstrengt skål. Foto: Andrew Harnik (AP Photo / NTB scanpix)
Kroppsspråket var alt annet enn vennlig da USAs president Barack Obama og Russlands president Vladimir Putin møttes flere ganger mandag.

Først gikk de to hardt ut mot hverandres ståsted i Syria-konflikten i sine innlegg for FNs hovedforsamling, og så sendte de hverandre et svært anstrengt blikk da de skulle skåle på oppfordring fra FN-generalsekretær Ban Ki-moon under en lunsj.

Bildet av seansen ble delt i stor skala på nettet, og i en periode var det også full forvirring om hvorvidt de to faktisk skålte eller om de hadde unngått hverandre.

Det var også kald stemning i rommet da de to statslederne møttes for et håndtrykk før sitt 90 minutters lange møte i FN-bygningen, det første formelle møtet mellom presidentene på to år.

Hilseseansen skilte seg tydelig fra Vladimir Putins møter med Cubas president Raul Castro, Irans president Hassan Rouhani og Japans statsminister Shinzo Abe samme dag, hvor det var tydelige smil og god stemning å spore blant begge parter.

Møtet mellom Putin og Obama skal imidlertid ha gått bra. Putin omtalte det i etterkant som et «nyttig» møte, og han sa at Russland er klar til å bedre forholdet til USA.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere