Gå til sidens hovedinnhold

Kaldt vær i lang tid framover

Det blir toppen ti-tolv grader i minst ti dager framover, skal vi tro spådommene fra Meteorologisk institutt.

OSLO: – Det er ikke håp om 20 grader i løpet av den neste tidagersperioden, nei, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Ingrid Bentsen.

– Dessverre, legger hun til, nesten litt unnskyldende.

LES OGSÅ: – Det er vår skyld at folk klager så mye på været

Noe regn

Temperaturmessig vil vi ligge på ti til tolv grader – på det varmeste. Ifølge meteorologen kan vi vente oss temperaturer ned mot to-tre grader på nettene.

Hun har disse utsiktene å by på for de nærmeste dagene:

– Dagen i morgen starter bra, men utover ettermiddagen kommer det noen skyer. Kanskje kommer det litt regn. Natt til fredag blir det også litt regn, som fortsetter i morgentimene fredag, sier Bentsen.

Så kommer sola.

– Fra formiddagen fredag kan vi vente oss stort sett opphold og perioder med sol. Det samme gjelder for lørdag, sier Bentsen.

SJEKK VÆRMELDINGEN FOR DE ULIKE OMRÅDENE AV OSLO

Egenlig ikke så kaldt ...

Langtidsvarselet som går fram til 3. mai er dessverre ikke veldig utepils-vennlig.

– Den kjølige værtypen fortsetter så lenge jeg kan se. Neste uke blir det litt nedbør av og til. Men ikke så mye, sier Bentsen.

For vårhungrige osloboere kan denne aprilmåneden ha virket litt kald og seig. Men det har faktisk ikke vært så mye kaldere enn vanlig.

– Hittil i måneden har det vært 0,9 grader lavere temperatur i snitt, sammenlignet med tidligere år, opplyser meteorologen.

I forhold til i fjor, derimot, har det vært kjølig.

– De siste par årene har vi hatt veldig varme vårer. Det er dét som ikke har vært helt normalt. Vi må ikke tro det blir like varmt hvert år, sier Bentsen.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping