*Nettavisen* Nyheter.

Kalkulert tap mot Stabæk

NADDERUD (vif.no): Et svært ungt Vålerenga-lag tapte 1-6 mot et toppa Stabæk-lag i interkretsserien fredag kveld. Prince Mambouana scoret VIF-målet i en kamp der Vålerenga spilte én omgang med en utespiller i mål.

19.05.08 13:16

- Dette var et kalkulert tap mot en forventet bra motstander. Vi må tenke på belastningen til spillerne fremfor resultat. Interkretsserien er en utviklingsarena og det er ikke viktig å vinne hver kamp. De antatt beste spilte mot Skeid på torsdag, mens resten av troppen og deler av guttelaget fikk sjansen i dag. Det får vi betalt for senere, sier Vålerenga-trener Raymond Mikkelsen til vif.no.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Thomas Brekke Sæteren/VIF Media

Klikk på bildet for å forstørre.

- Det positive i dag er at vi fikk brukt syv spillere som fortsatt holder guttealder. De viste seg frem på en god måte tross stygge siffer, og tok tak i kampen. Gutta viste faktisk moral og jobba hardt hele kampen selv om seieren var utenfor rekkevidde. De viste at de hadde lyst til å bidra på dette nivået.

Kaos før kampen
Inngangen til kampen på Nadderud kunstgress var imidlertid ikke den beste.

- Det var fullstendig kaos før kampen. Mange av spillerne satt fast i trafikken på vei til Nadderud, men rakk heldigvis frem i tide. Verre var det at vi ikke hadde keeper. Ulike omstendigheter førte til at vi måtte sende bud på guttelagets keeper, men han rakk ikke frem før til andreomgang. Dermed måtte midtstopper Krister Andreassen ta plassen mellom stengene de første 45 minuttene, forteller Mikkelsen.

Midtstopper Krister Andreassen tok utfordringen på strak arm og vartet opp med flere gode redninger. Han bokset bort ballen i feltet, lå så lang han var i lufta og reddet to langskudd og avverget to Stabæk-sjanser med strålende beinparader.

- Krister viste at han har guts. Han gjorde jobben sin og var sjanseløs på scoringene.

Knallhard jobbing
Vålerenga startet kampen brukbart og Engas unggutter jobba knallhardt og spilte med hjertet mot mer meritterte motstandere. Spillerne var lojale i forhold til taktikken som ble lagt opp før kampen og ofret seg foran eget mål. Baklengsmål var likevel ikke til å unngå og Stabæk gikk til pause med en tomålsledelse.

- Vi ville ligge lavt og drepe tempoet i kampen. Det lykkes vi til en viss grad med, men da Stabæk fikk score ganske enkle mål, sleit vi med å komme tilbake i kampen igjen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Minuttet etter pause økte hjemmelaget til 3-0 før Prince Mambouana fosset fra Stabæk-forsvaret og scoret sikkert alene med keeper to minutter senere.

- Først etter at Prince reduserte til 1-3 føler jeg at vi kom inn i kampen igjen, men det ble litt for store avstander mellom leddene og Stabæk fikk spillerom nok til å definitivt avgjøre kampen. Vi tapte klart, men vi gikk ikke helt opp i liminga da Stabæk scoret noen kjappe mål og jeg synes gutta viste god moral.

Manglet 15 mann
Stabæk stilte med toppa juniorlag og hadde hentet ned tre spillere fra a-troppen til kampen på Nadderud kunstgress. Til sammenlikning manglet Vålerenga 15 mann, ni av dem landslagsspillere.

- Vi ser frem til å møte Stabæk i Junior Elite-turneringa på Hamar eller i jr-NM. Da skal jeg love dem en helt annen kamp, avslutter Mikkelsen.

Stabæk – Vålerenga 6-1 (2-0)
Nadderud kunstgress

Mål: 1-0 Stabæk (18), 2-0 Stabæk (28), 3-0 Stabæk (46), 3-1 Prince Mambouana (49), 4-1 Stabæk (55), 5-1 Stabæk (64), 6-1 Stabæk (66)

Gule kort Vålerenga: Momodou Darboe, Martin Fermin, Stefan Mimic

Vålerengas lag: Krister Andreassen (Eskild Magnussen fra 45) – Fredrik Thapper, Martin Fermin, Hajat Rhamani (Krister Andreassen fra 72), Steffen Pedersen (Abdi Kadar fra 45) - Mohammed Ali Darrazi (Mikael Johansen fra 45), Ivan da Silva (Hajat Rhamani fra 75), Haakon Farstadvoll (Momodou Darboe fra 56), Prince Mambouana - Anders Lie (Haakon Farstadvoll fra 72), Stefan Mimic (Daniel Berg fra 44)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.