*Nettavisen* Nyheter.

Kalkun i oppvaskmaskin

Foto: Eugene Bochkarev (Getty Images/iStockphoto)

Britisk avis testet å lage dampkokt kalkun i oppvaskmaskin.

Oslo (ANB): Kalkunen er blitt en stadig vanligere gjest på norske middagsbord i løpet av jule- eller nyttårshelga. I år bør du tilberede den i oppvaskmaskinen!

Kalkun, dampkokt i oppvaskmaskin, har nok de fleste nordmenn holdt seg unna – så langt. Det kan det bli en endring på i år.

Metoden er nemlig testet, og resultatet ble faktisk overraskende bra.

Å lage «Kalkun à la oppvaskmaskin», vil uansett bli julemoro for hele familien.

Matspaltister
Den høyst alternative tilberedningsmetoden kommer uten tvil til å engasjere både store og små i matlagingen. Men kalkunen skal tross alt spises, også.

Det er her matspaltistene i den engelske avisen Daily Mail kommer inn.

De har testet metoden i praksis, og mange vil nok la seg overraske over resultatet: En saftig og velsmakende kalkun - fullstendig uten oppvasksmak eller -aroma.

Spennende
Markedssjefen Lena Wånemark i Electrolux synes stuntet høres spennende ut, men tror likevel mange med tilgang til andre dampmuligheter, vil foretrekke det kjente og trygge når kalkunen skal serveres i julen.

- Hvis en ikke tar sjansen på å bruke oppvaskmaskinen, bør man velge den trygge metoden og heller benytte kombinerte damp- og varmluftsfunksjoner. Det gir et fantastisk resultat, sier hun.

- Med en lang rekke ferdigprogrammerte innstillinger, kan slike ovner også gi deg en saftig kalkun med «crispy» overflate. Samtidig begrenses behovet for å følge med på kalkunen under tilberedingstiden. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.