Oslo (ANB): Magnhild Meltveit Kleppa sier til NRK at dersom fylkesvegen mellom Måløy og Florø skal rustes opp, må midlene hentes fra stamvegnettet. Den uttalelsen imponerer ikke Frps stortingsrepresentant Arne Sortevik.

- Dersom dette blir operativ politikk også andre steder i landet, åpner statsråden for ytterligere statlig ansvarsfraskrivelse for det nasjonale veinettet, sier Sortevik som er medlem av Stortingets transport- og kommunikasjonskomité.

Ansvarsfraskrivelse
Han mener regjeringens forvaltningsreform er en eneste stor ansvarsfraskrivelse, og mener dagens politikk gir dårligere veier.

- Det til tross for at Norge aldri har vært rikere som nasjon. Pengene samles på børs i utlandet, mens veiene i Norge forfaller. Landet har over 3.000 milliarder kroner i oljefondet, men tilbyr ikke sine egne innbyggere forsvarlig infrastruktur, raser Sortevik.

Krever ny politikk
Ikke overraskende mener han at det trengs en ny samferdselspolitikk hvor staten finansierer mer av utbyggingen.

- Kleppas tanke om å la fylkene disponere midler fra stamveier mot å redusere kravet til stamveinettet, vil kunne føre til nedbygging av det nasjonale veinettet; ikke den sårt trengte forbedringen alle venter på. Det er skuffende at regjeringen åpner for å ta penger fra stamveinettet for å bygge fylkesveier, men ingenting overrasker lenger med den rødgrønne regjeringen. Den bygger i hvert fall ikke infrastruktur som dette landet trenger, sier Sortevik. (ANB)