*Nettavisen* Nyheter.

Kallmyr slår opp telt for å forhindre flyktningstrøm til Norge

 

Justisminister Jøran Kallmyr (Frp) besøkte ankomstsenteret i Råde i Østfold, som oppgraderes til å kunne ta imot 300 asylsøkere i døgnet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Justisminister Jøran Kallmyr (Frp) vil forhindre at det kommer en ny flyktningstrøm til Norge ved å tilby telt istedenfor hotell.

16.10.19 09:31

– Det skal være kjempeenkelt. Vi skal ha kontroll på dem og sjekke om de har smittsomme sykdommer. De som skal ha avslag skal settes raskt på flyet og slippe å bli bosatt på mottak, sier justisminister Jøran Kallmyr (Frp) til NRK.

Uttalelsen kommer få dager etter at Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan truet med å åpne portene til Europa for 3,6 millioner syriske flyktninger.

Les Gunnar Stavrums kommentar: Riktig av Norge å bruke uhjelpsmilliarder for å presse land til å ta imot sine egne

Ankomstsenteret i Råde i Østfold oppgraderes nå til å kunne ta imot 300 asylsøkere i døgnet. Etter utvidelsen skal inntil 1.000 asylsøker kunne bo i ankomstsenteret til enhver tid.

Kallmyr besøkte ankomstsenteret tirsdag og la ikke skjul på at det er en baktanke bak den enkle standarden.

– Vi prøver å forhindre at de kommer til Norge, og innlosjerer i telt i stedet for hotellrom. I 2015 så vi at de sendte bilder til vennene og sa «her er det luksus, hit må dere komme». Det ga et fullstendig feil bilde av Norge, sier Kallmyr.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag