RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
VIL HA PÅ PLASS RETURAVTALE: Statssekretær Jøran Kallmyr (Frp) i Justisdepartementet reiser til Eritrea i juni.
VIL HA PÅ PLASS RETURAVTALE: Statssekretær Jøran Kallmyr (Frp) i Justisdepartementet reiser til Eritrea i juni. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Kallmyr til Eritrea for å diskutere returavtale

Eritreiske asylsøkere kan bli tvangsreturnert allerede i år dersom Norge får i stand en returavtale med landet, sier statssekretær Jøran Kallmyr (Frp) i Justisdepartementet. Han reiser til Eritrea i juni.

– Vi håper på to gode dager i Eritrea med gode samtaler. Vi har en forventning om at eritreerne i større grad etterlever menneskerettighetene, sier Kallmyr til TV 2.

Justisdepartementet har siden i fjor jobbet med å få i stand en returavtale med Eritrea, til tross for at FN mener det er stor fare for fengsling, tortur og forsvinninger for asylsøkere som sendes tilbake til landet.

– Hvis de har fått avslag på oppholdstillatelsen, vil det være sannsynlig at vi kan sende dem tilbake i 2015 hvis vi får til en returavtale, sier Kallmyr.

Flere som har søkt asyl i Norge, har rømt fra Eritreas tvungne militærtjeneste.

Selv om myndighetene har lovet å avvikle militærtjenesten, er det liten grunn til å tro på det, mener Kjetil Tronvoll, professor i freds- og konfliktstudier ved Bjørknes Høyskole. Han er svært kritisk til at Norge som første land i Europa vil returnere asylsøkere til Eritrea. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere