*Nettavisen* Nyheter.

Kallmyr toner ned dronetrusselen mot norsk olje og gass

 

SIKRET: Justisminister Jøran Kallmyr sier at norske anlegg er sikret og at det hele tiden jobbes med sikkerhetskontroll. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

Norske olje- og gassanlegg er sikret, sier justisminister Jøran Kallmyr (Frp) til NRK. Samtidig vurderer han muligheten for flyforbudssoner og andre tiltak.

22.09.19 20:58

For en uke siden ble Saudi-Arabias oljeindustri rammet av droneangrep.

Lørdag sa tidligere hærsjef Robert Mood til NRK at det vil være enkelt å ramme norske olje-, gass- og forsvarsinstallasjoner med droner, og at det er sannsynlig at aktører vil planlegge angrep mot norske oljeanlegg i fremtiden.

Les også: Oljeproduksjonen i Saudi-Arabia stanses midlertidig etter angrep

I et intervju med kanalen nedtoner justisminister Jøran Kallmyr sikkerhetstrusselen. Han sier at norske anlegg er sikret og at det hele tiden jobbes med sikkerhetskontroll. Samtidig vurderes flere sikkerhetstiltak.

– Vi må hele tiden vurdere sikkerheten vår og hvilke tiltak vi må sette i gang. Vi må også vurdere muligheten for å kunne ha flyforbudssoner og å gjøre aktive tiltak, slik at det ikke kan komme droner inn over disse områdene, sier han til kanalen.

Les også: Kallmyr nektet å svare på bruk av ordet snikislamisering

Han legger til at når store droner med lastekapasitet blir allmenngjort, vil det være naturlig å ha en metode slik at man kan identifisere disse raskt.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag