RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kalte bestemor «fanatiker»

Foto: SUZANNE PLUNKETT (Reuters)
Sist oppdatert:
Nå ber Labour-leder Gordon Brown om unnskyldning.

En mikrofon fanget opp hva den britiske statsministeren sa om kvinnen han nettopp hadde snakket med. Dermed ble valgkampturneen til Rochdale i det nordvestlige England, ikke helt det Labour hadde håpet på.

Mye på hjertet

Det hele startet med at Brown stoppet opp og snakket med 66 år gamle Gillian Duffy i noen minutter. Den eldre kvinnen hadde sine bestemte meninger både om skatt, utdanning og andre politiske temaer.

Etter at de hadde pratet ferdig, satte statsministeren seg inn i en bil og kjørte bort. Det han ikke var klar over, var at en mikrofon fortsatt var på og med han inn i bilen. Dermed ble en samtale med en assistent overhørt. Her kommer det fram at statsministeren er ganske misfornøyd med å ha havnet i diskusjon med den eldre kvinnen.

Og i et ubevoktet øyeblikk kaller Brown bestemoren «en fanatiker».

Fikk unnskyldning

Da dette blir kjent gjennom media krevde bestemor Duffy en unnskyldning fra Brown. I hele sitt liv har hun stemt Labour, men nå er hun ikke så sikker foran valget 6. mai.

Og unnskyldningen kom ganske raskt etter at «alle» kastet seg på mikrofontabben. Brown tok til og med turen hjem til damen, bare for å si unnskyld.

- Jeg er ydmyk etter det som skjedde. Jeg har gitt henne en oppriktig unnskyldning. Jeg misforsto hva hun sa, og hun har akseptert at det var en misforståelse og tatt imot unnskyldningen min, sa Brown til britisk presse da han hadde vært på besøk.

I ettertid sier også statsministeren at han forstår de bekymringene som bestemoren presenterte da de snakket sammen tidligere.

Her ser du videoen hvor Brown begår tabben:

Her er reaksjonen fra kvinnen som ble kalt fanatiker:

Mikrofontabber blant maktpersoner er ikke noe nytt fenomen.

En av de ferskeste tabben i Norge var tidligere LO-leder Gerd-Liv Valla som glemte at mikrofonen fremdeles stod på da hun diskuterte statsminister Jens Stoltenberg sammen med NHO-sjef Finn Bergensen.

- Men Jens kan ikke stå og si til mediene at «ja, jeg er litt i tvil». Han må si at han står på det til han ikke lenger står på det. Du kan ikke være litt gravid, sa Valla i opptaket .

Prins Charles har også gått på en mikrofonblunder.

Under en fotoseanse i 2005 greide han i samtale med sønnene William og Harry å referere til den oppmøtte pressen som «bloody people».

Se opptaket her:

Selvfølgelig har tidligere president George Bush begått en mikrofontabbe. Det skjedde i et G8-møte og det pinlige opptaket ser du her:

Men Bush er på langt nær den eneste amerikanske presidenten med en mikrofontabbe hengende over seg.

I 1984 greide daværende president Ronald Reagan å lire av seg noen legendariske setninger da han skulle varme opp for en radiotale.

"My fellow Americans, I'm pleased to tell you today that I've signed legislation that will outlaw Russia forever. We begin bombing in five minutes."

Hør opptaket med Reagan her:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere