Gå til sidens hovedinnhold

- Kalte seg «Mona» for å lokke unge gutter

Trond Birkedal skal ha gitt seg ut for å være ei tenåringsjente på nett for å få unge gutter til å kle av seg.

Rogalands Avis har fått tilgang til hele tiltalen mot Trond Birkedal.

Du kan lese den tre sider lange tiltalen i sin helhet i bildene til venstre i saken. Tiltalen er sladdet av hensyn til ofrene i saken.

Det alvorligste punktet i tiltalen lyder på straffelovens paragraf 196 som lyder på seksuell omgang med barn under 16 år.

Grunnlaget er at Birkedal i siste halvdel av juli 2008 på Hotel Royal Christiana i Oslo hadde seksuell omgang med en 15 år gammel gutt.

«Mona»

Tiltalen lyder også på at han skal forledet barn under 16 år til å utvise seksuelt krenkende eller annen uanstendig atferd.

I tidsrommet 12. april til 16. juli 2006 ved å utgi seg for å være tenåringsjenta «Mona» på en chattekanal på internett skal Birkedal ha forledet en 15 år gammel gutt til å vise sitt kjønnsorgan foran et webkamera. Han skal også fått 15-åringen til å sende ham nakenbilder av seg selv.

Han skal også den 30. april 2007 fått en 15-åring til å onanere foran webkamera mens han så på.

Også ved denne anledningen skal Birkedal ha utgitt seg for å være «Mona».

Barneporno

Tiltalen lyder også på å ha produsert eller vært i besittelse av framstilling av seksuelle overgrep mot barn. Grunnlaget er følgende:

«I tidsrommet april 2006 til våren 2011 i Birkedals bolig har han ved en rekke anledninger produsert bilder/film hvor gutter i alderen 15 til 17 år opptrer i naken tilstand med fokus på kjønnsorganer og/eller som foretar seksuelle handlinger med seg selv.»

Ved alle anledninger skal Birkedal igjen ha utgitt seg for å være «Mona».

Følgende punkter er tatt med i tiltalen:

  • Den 12. april og/eller den 23. juli 2006 produserte han bilder/film av en 16 år gammel gutt med fokus på hans kjønnsorgan mens fornærmede opptrådte på webkamera over internett.
  • Antakeligvis i april 2007 produserte han bilder/film av en 16-åring og en 17-åring mens de opptrådte nakne og onanerte foran webkamera over internett.
  • I mars 2011 overfor en 17-åring mens han opptrådte naken og onanerte foran webkamera over internett.
  • Dette skal også ha skjedd i forhold til en 15-åring i desember 2007. I desember 2007 skal han også ha mottatt bilder/film fra en 17-åring hvor fornærmede viser sitt kjønnsorgan og onanerer.

Dusjfilming liten del av saken

Birkedal-saken er kjent for dusjfilming, men dette er bare en liten del av tiltalen.

I perioden september 2010 til fredag 18. mars 2011 er han tiltalt for å filmet fire menn i dusjen.

Birkedal er også tiltalt for et tilfelle av seksuell handling mot barn under 16 år.

Ifølge Arvid Sjødin, Birkedals forsvarer, erkjenner Birkedal det meste i tiltalen med unntak av seksuell omgang med barn under 16 år.

- Det er ingen overraskelser i tiltalen og denne er tuftet på hans egen forklaring, sier Sjødin til RA.

Birkedal ønsket ikke å kommentere saken overfor RA tirsdag.

Statsadvokat Tormod Haugnes har tatt forbehold om å legge ned påstand om inndragning av en iPhone, to digitalkamera, et videokamera, en opptakskassett, en minnebrikke, fem minnepenner og en bærbar datamaskin.

Les flere nyheter fra Rogalands Avis.

Reklame

Her kan du levere Lotto