Biden har brukt flere måneder på å velge hvem han vil ha som visepresidentkandidat under valget til høsten. Hans stab varslet for noen dager siden at en avgjørelse skulle tas denne uka, og tirsdag ble valget klart.

– Jeg har den store ære å kunngjøre at jeg har valgt Kamala Harris – en fryktløs forkjemper for den lille mann – til min makker, sa Biden på valgkampkontoret sitt i Wilmington i Delaware.

Skaper historie

De siste dagene har demokraten Kamala Harris blitt ansett som favoritt. Harris forsøkte selv å bli Demokratenes presidentkandidat. Da hun ga opp forsøket, kunngjorde hun sin støtte til Biden.

Harris er utdannet jurist, og har blant annet jobbet som assisterende statsadvokat i Alameda County.

I 2011 ble hun som første svarte kvinne valgt til justisminister i California, og det var en rolle hun hadde frem til hun i 2017 ble valgt inn i Senatet.

Dermed skaper Biden historie ved for første gang å velge en svart kvinne på stemmeseddelen til et USAs store partier. Harris' far er svart jamaicaner, mens moren er indisk.

Med dette valget anerkjenner Biden også den viktige rollen som afroamerikanere spiller for Det demokratiske partiet og for Bidens muligheter til å slå president Donald Trump til høsten.

Latterliggjøres av Trump

Kort tid etter at Bidens valg ble klart, la president Donald Trump ut en video på Twitter, hvor han latterliggjør valget av Harris.

«Møt falske Kamala Harris», er tittelen på videoen.

I beskrivelsen skriver Trumps kampanjeteam at med Harris som Bidens «politiske vilje til å leve», overgir han kontrollen av nasjonen til den radikale mobben som lover å øke skattene, kutte finansieringen til politiet, drepe energijobber, og åpne grensene.