*Nettavisen* Nyheter.

Kamerat mener 38-åringen endret seg etter Sigrids forsvinning

Oslo (NTB): 38-åringen ble betenkt, innesluttet og «sov hele tiden» i dagene etter at Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant. Og han begynte å røyke igjen, flere år etter at han sluttet, sa kameraten i retten tirsdag.

Den 36 år gamle barndomskameraten eier bilen aktor mener 38-åringen brukte til å frakte liket av Sigrid til dumpingstedet på Kolbotn. De to har kjent hverandre siden tenårene, men hadde sporadisk kontakt de siste årene - mest i forbindelse med at tiltalte trengte et sted å sove for natten.

I de to ukene som gikk etter at Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) forsvant fra Østensjø, bodde 38-åringen hos kameraten på Romsås i Oslo. Det var meningen han skulle overnatte et par-tre netter, men ble boende i to uker, forklarte 36-åringen i Oslo tingrett tirsdag.

Han stusset over at kameraten var mer betenkt, innesluttet, «tydelig sliten og sov hele tiden», men antok at det skyldtes mye arbeid den siste tiden. Han reagerte også på at kameraten hadde begynte å røyke igjen i tiden etter forsvinningen etter å ha sluttet for flere år siden.

- Jeg var ganske sliten selv. Og hvem som helst kan bli innesluttet og betenkt, så jeg blandet meg ikke noe borti det, sa 36-åringen. Han ringte selv politiet og fortalte om vennskapsforholdet da han gjenkjente et bilde av kameraten i mediene etter at siktelsen var tatt ut. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.