*Nettavisen* Nyheter.

Kameratene forteller om Breivik

Oslo (NTB): Anders Behring Breivik skriver om kompisene fra Oslo vestkant i manifestet sitt. Tirsdag kommer de for selv å fortelle om sitt forhold til massemorderen.

Alle de fire tidligere kameratene som tirsdag skal fortelle om mannen som i dag er den verste voldsforbryteren i moderne norsk historie, har han kjent siden skoletiden, den ene helt siden han var elleve år.

I manifestet skriver Breivik om kameraten han kaller sin nærmeste venn at det var tøft å lyve for ham i forbindelse med forberedelsene til 22. juli. Denne vennen er også den eneste som har visst om Breiviks tur til Liberia i 2002, men ifølge Breivik fikk han servert en dekkhistorie om kjøp av bloddiamanter som forklaring på det farlige og uvanlige reisemålet.

- Vi har stevnet disse vennene fordi de kan være med på å belyse hvordan Breivik var som person forut for 22. juli, sier statsadvokat Svein Holden til NTB.

Rettstoksikolog Jørg Mørland fra Nasjonalt folkehelseinstitutt, som skulle ha forklart seg fredag, ble tirsdag morgen flyttet på nytt, til torsdag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.