*Nettavisen* Nyheter.

Kamp om plassene i Spania

Defensiv terping og internasjonal motstand på den spanske solkysten.

ALBIR (vif-fotball.no): Vålerengas juniorgruppe er denne uka samlet på den spanske solkysten. I den rolige småbyen Albir legger VIF-gutta grunnlaget for å klatre oppover i Vålerenga-systemet.

- Målet med denne treningsleiren er å spleise gruppa sammen. Vi delte troppen i to før årets sesong, en rekruttgruppe og en juniorgruppe. Spillerne som fikk plass i juniorgruppa er naturlig nok litt skuffa over at de ikke kom med i rekruttgruppa, men det er bare en ting som gjelder nå, å jobbe knallhardt for å kvalifisere seg oppover i systemet, sier Vålerenga-trener Raymond Mikkelsen til vif-fotball.no.

- Vi har en målsetting om at i hvert fall fem spillere skal ta steget fra juniorgruppa til rekruttgruppa i løpet av året. Det føler vi at vi er på god vei til å klare, men da er det viktig at gutta på juniorgruppa jobber enda hardere enn spillerne på rekruttgruppa.

Glimrende treningsforhold

I Spania bor spillerne godt og trener på strøkne gressmatter som blant annet blir benyttet av La Liga-laget Hercules og de spanske ungdomslandslagene.

- Her er banene strøkne, været varmt og motstanden i treningskampene veldig god. Det er viktig for oss. Vi er helt avhengig av å møte god internasjonal motstand for å utvikle oss videre. Det er viktig å skape referanser.

Vålerenga møter Valencias G17-lag på anlegget til klubbens akademi på onsdag, mens Benidorm er motstander i Albir torsdag. Valencia leder sin avdeling i seriespillet for øyeblikket, Benidorm ligger plassert midt på tabellen.

- Det er fint å komme seg litt bort å ha alle samlet på et sted i en periode. Vi er avhengige av å få satt den defensive strukturen. Vi har slitt bakover i år og denne samlinga er en ypperlig anledning til å terpe detaljer. Her kan vi dessuten øve mot de beste i kamp. Det kan bli tøft, men vi kommer til å lære mye av det.

Artikkelen fortsetter under bildet

Klikk på bildet for å forstørre.

Tett program

Oppholdet i Spania er langt fra noen ferietur for Vålerenga-spillerne. Fra gutta møtes til frokost kl 08.00 til siste aktivitet avsluttes i halv elleve-tida om kvelden har juniorene gjennomført to fotballøkter, to styrkeøkter, spillermøter med videoanalyser og lagbygging. Trener Per Inge Jacobsen forteller at spillestil er et sentralt tema i alle aktivitetene i Albir.

- Fra og med denne sesongen skal alle talentlagene nedover i systemet spille på samme måte som a-laget. Det er en ekstremt krevende spillestil som det tar tid å innarbeide. Vi vil bruke denne uka på å få spillerne til å forstå hovedelementene i måten vi skal spille på i år. Når vi er samlet hele døgnet kan vi terpe både på feltet og via videobilder i møterommet. Det blir en intensiv, men forhåpentligvis utviklende uke, forklarer Jacobsen.

- Det har blitt utarbeidet et spillestilsdokument som alle trenerne i klubben skal følge. Det er et interaktivt dokument med både video og tekstforklaringer til de ulike begrepene og ideene. Her nede går vi gjennom en ny bolk hver dag i tidsrommet mellom de to daglige treningene.

Bygger lag

Etter en felles middag avsluttes hver dag med lagbygging.

- Kjemien i gruppa er god i år og vi håper den blir ennå bedre etter en uke sammen her i Spania. I forhold til seriespill og turnerninger er det viktig for oss å få gutta til å opptre sammen og spille som et lag. Derfor har vi ulike former for teambuilding hver kveld. Samtidig er det viktig at vi utvikler gode individualister som kan ta steget oppover i systemet, men vi tror det går an å ha to tanker i hodet samtidig, avslutter Mikkelsen.

Vålerengas juniorlag serieåpner mot Stabæk på Nadderud lørdag 12. mars.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag