RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kamp om plassene i Spania

Defensiv terping og internasjonal motstand på den spanske solkysten.

ALBIR (vif-fotball.no): Vålerengas juniorgruppe er denne uka samlet på den spanske solkysten. I den rolige småbyen Albir legger VIF-gutta grunnlaget for å klatre oppover i Vålerenga-systemet.

- Målet med denne treningsleiren er å spleise gruppa sammen. Vi delte troppen i to før årets sesong, en rekruttgruppe og en juniorgruppe. Spillerne som fikk plass i juniorgruppa er naturlig nok litt skuffa over at de ikke kom med i rekruttgruppa, men det er bare en ting som gjelder nå, å jobbe knallhardt for å kvalifisere seg oppover i systemet, sier Vålerenga-trener Raymond Mikkelsen til vif-fotball.no.

- Vi har en målsetting om at i hvert fall fem spillere skal ta steget fra juniorgruppa til rekruttgruppa i løpet av året. Det føler vi at vi er på god vei til å klare, men da er det viktig at gutta på juniorgruppa jobber enda hardere enn spillerne på rekruttgruppa.

Glimrende treningsforhold

I Spania bor spillerne godt og trener på strøkne gressmatter som blant annet blir benyttet av La Liga-laget Hercules og de spanske ungdomslandslagene.

- Her er banene strøkne, været varmt og motstanden i treningskampene veldig god. Det er viktig for oss. Vi er helt avhengig av å møte god internasjonal motstand for å utvikle oss videre. Det er viktig å skape referanser.

Vålerenga møter Valencias G17-lag på anlegget til klubbens akademi på onsdag, mens Benidorm er motstander i Albir torsdag. Valencia leder sin avdeling i seriespillet for øyeblikket, Benidorm ligger plassert midt på tabellen.

- Det er fint å komme seg litt bort å ha alle samlet på et sted i en periode. Vi er avhengige av å få satt den defensive strukturen. Vi har slitt bakover i år og denne samlinga er en ypperlig anledning til å terpe detaljer. Her kan vi dessuten øve mot de beste i kamp. Det kan bli tøft, men vi kommer til å lære mye av det.

Artikkelen fortsetter under bildet

Tett program

Oppholdet i Spania er langt fra noen ferietur for Vålerenga-spillerne. Fra gutta møtes til frokost kl 08.00 til siste aktivitet avsluttes i halv elleve-tida om kvelden har juniorene gjennomført to fotballøkter, to styrkeøkter, spillermøter med videoanalyser og lagbygging. Trener Per Inge Jacobsen forteller at spillestil er et sentralt tema i alle aktivitetene i Albir.

- Fra og med denne sesongen skal alle talentlagene nedover i systemet spille på samme måte som a-laget. Det er en ekstremt krevende spillestil som det tar tid å innarbeide. Vi vil bruke denne uka på å få spillerne til å forstå hovedelementene i måten vi skal spille på i år. Når vi er samlet hele døgnet kan vi terpe både på feltet og via videobilder i møterommet. Det blir en intensiv, men forhåpentligvis utviklende uke, forklarer Jacobsen.

- Det har blitt utarbeidet et spillestilsdokument som alle trenerne i klubben skal følge. Det er et interaktivt dokument med både video og tekstforklaringer til de ulike begrepene og ideene. Her nede går vi gjennom en ny bolk hver dag i tidsrommet mellom de to daglige treningene.

Bygger lag

Etter en felles middag avsluttes hver dag med lagbygging.

- Kjemien i gruppa er god i år og vi håper den blir ennå bedre etter en uke sammen her i Spania. I forhold til seriespill og turnerninger er det viktig for oss å få gutta til å opptre sammen og spille som et lag. Derfor har vi ulike former for teambuilding hver kveld. Samtidig er det viktig at vi utvikler gode individualister som kan ta steget oppover i systemet, men vi tror det går an å ha to tanker i hodet samtidig, avslutter Mikkelsen.

Vålerengas juniorlag serieåpner mot Stabæk på Nadderud lørdag 12. mars.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere