Kampen om barna er løst

Foto: MARK J. TERRILL (AFP)

Katherine Jackson og Debbie Rowe har kommet til enighet om Michael Jacksons barn.

(SIDE2): Kampen om Michael Jackson tre barn, Prince Michael I (12), Paris (11) og Prince Michael «Blanket» II (7) og har vært en sårt tema i ukene etter hans død, og det ble lenge spekulert i om kampen for omsorgen ville ende i retten.

Få siste nytt fra Side2. no: Klikk her

Enighet
Men nå har Jacksons mor Katherine Jackson (79) og hans ekskone Debbie Rowe (50) blitt enige om at farmoren beholder omsorgsretten for popkongens tre barn.

Det er også i overensstemmelse med Michael Jacksons siste ønske. I hans testamente er det moren, Katherine, som får barna hvis noe skulle skje med han, mens Diana Ross også er satt opp som mulig erstatter hvis Katherine ikke hadde hatt muligheten, skriver LA Times.

Får besøksrett
De to eldste barna Prince Michael I og Paris er Debbies biologiske barn, og hun får besøksrett for barna sine. Debbie og Katherine har også kommet til den konklusjon at en psykolog vil bli hyrt inn for å råde dem til hvordan Debbies besøk skal bli gjennomført.

Debbie har ikke sett barna på mange år, og hun skal også ha sagt fra seg foreldreretten på et tidspunkt.

Avtalen skal behandles i retten i Los Angeles førstkommende mandag, men i og med at partene er enige regner de med at den vil godkjennes. Ifølge amerikanske medier har Debbie Rowe verken ønsket penger eller kranglet om barna, men begge parter har kun hatt barnas beste i tankene.

Det er bestemor Katherine som har tatt seg av barna siden Jacksons død for en snau måned siden. Hun var også til stede med barna på sykehuset da de fikk det tunge dødsbudskapet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.