RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kampen om Kyivstar fortsetter

Sist oppdatert:
Først har de gått gjennom flere rettssaker mot russiske Alfa Group i Ukraina. Nå forsøker Telenor seg i det amerikanske rettssystemet. - Vårt eneste mål er med all kraft å forsvare våre investeringer i Kyivstar, sier Telenors Jan Edvard Thygesen.
Telenor og og russiske Alfa Group har kjempet om eierandelene i mobilselskapet Kyivstar.

Telenor tapte mot det Alfa Group-eide selskapet Storm i en ukrainsk rett i forbindelse med kampen om Kyivstar, men Telenor var dypt uenig i avgjørelsen og anket til Ukrainas høyesterett.

Nå forsøker de seg på andre siden av jordkloden og starter voldgiftssak i New York mot Alfas datterselskap for brudd på aksjonæravtalen i Kyivstar

- Bare ett år etter undertegningen av aksjonæravtalen i Kyivstar forsøkte Alfa å undergrave avtalen ved gå til søksmål i Ukraina til tross for enighet om at slike konflikter skal løses gjennom voldgift i New York, sier Jan Edvard Thygesen som er konserndirektør i Telenor.

Han tror Alfa vil fremstille dette som at Telenor forsøker å legge hindringer i veien for konkurranse i Ukraina, men forteller at deres eneste mål er med all kraft å forsvare sine investeringer i Kyivstar og våre rettigheter slik de er nedfelt i aksjonæravtalen. Både Telenor, Storm og Kyivstar er parter i denne aksjonæravtalen.

Telenor er majoritetseier i Kyivstar med 56,5 prosent av aksjene, mens Storm har 43,5 prosent.

Ifølge en melding fra Telenor er avtalen mellom partene underlagt lovgivningen i New York og sier entydig at alle konflikter mellom partene skal løses gjennom voldgift i New York.

I kravet, som ble innlevert i New York tirsdag, hevder Telenor at Storm og tilknyttede selskap har brutt aksjonæravtalen på flere måter, blant annet ved at:

Storm og tilknyttede selskap har tatt ut en rekke søksmål i Ukraina som har til hensikt å undergrave aksjonæravtalen. At Storm har unnlatt å møte, både på ordinære og ekstraordinære generalforsamlinger i Kyivstar, til tross for enighet om å gjøre sitt beste for å få dette til og at Storms styremedlemmer i Kyivstar har unnlatt å stille på styremøter i selskapet tross enighet om å gjøre det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere